Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка след

...
Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка след
Коментари Харесай

Секс скандал в САЩ: Главният прокурор на Ню Йорк напивал жени и ги изнасилвал

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка след обвинявания в обезчестяване, съобщи Би Би Си. Четири дами се оплакаха от магистрата и настояват, че са били полово измъчвани от него, заяви по-рано списание " Ню Йоркър ".

" Срещу мен бяха отправени тежки обвинявания, които аз отхвърлям ", съобщи в особено изказване прокурорът.
И продължи:
" Тези обвинявания не са свързани директно с професионалните ми отговорности, само че индиректно ще окажат въздействие върху работата ми. Беше огромна чест и привилегия за мен да послужвам като основен прокурор ".

Веднага след обявата в списанието, губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо прикани основния прокурор да напусне поста до момента в който се изяснят събитията към обвиняванията.

" Никой не е над закона, в това число най-висшият юридически чиновник в Ню Йорк. Не имам вяра, че е допустимо за Ерик Шнайдерман да продължи да служи като основен прокурор при тези обвинявания ", разяснява губернаторът.

Именно основният прокурор Шнайдерман предприе законови дейности против филмовия продуцент Харви Уайнстийн през февруари т.г. след повдигнатите против него обвинявания в обезчестяване, отправени от десетки актриси и работещи в Холивуд.

Прокурорът няколко пъти остро осъди половото принуждение над дами и изнасилването.
Оставката се смята като огромен удар за демократите, тъй като Шнайдерман е прочут покровител на партията и огромен критик на президента Доналд Тръмп, осведоми Си Ен Ен.

Мишел Бариш и Таня Селваратам свидетелстват пред списание " Ню Йоркър ", че са имали сантиментални връзки с Ерик, обаче той ги насилвал. Това се случвало нормално " откакто се напивал и без тяхното единодушие ". Те настояват още, че ги е заплашвал да не разкриват действията му и че е подслушвал телефоните им.

" Никога не бих пресякал тази линия (изнасилването б.р.) ", написа Шнайдерман в туитър.
Бившата му брачна половинка Дженифър Кънингам го отбрани, като разгласи, че за 35 години взаимен живот в никакъв случай не е постъпвал по метод, описван от дамите и е бил гальовен брачен партньор и татко.
От полицията оповестиха, че към този момент няма заведени тъжби против Шнайдерман, само че в случай че има той ще бъде задържан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР