Главният прокурор на Ню Йорк Барбара Ъндърууд съобщи, че е

...
Главният прокурор на Ню Йорк Барбара Ъндърууд съобщи, че е
Коментари Харесай

Прокурорът на Ню Йорк дава на съд за злоупотреби Тръмп, децата и фонда му

Главният прокурор на Ню Йорк Барбара Ъндърууд заяви, че е предала на съд благотворителния фонд на Доналд Тръмп, него самия и децата му с обвинявания за „ огромно и редовно “ нарушение на закона, предават осведомителните организации.

Според прокурорката организацията на Тръмп се е занимавала с „ противозаконна политическа съгласуваност “, чиято цел била да повлияе на президентските избори през 2016 година, написа Би Би Си. Обвинението упорства за разформироване на фонда. В желае участват имената на три от децата на президента – Иванка, Ерик и Доналд-младши.

Разследването е разкрило, че Доналд Тръмп е наредил на фонда да му помогне за президентската акция с името и със събраните пари.

В желае е разказано още заплащане на 100 хиляди $ за споразумяване на юридическите искания към курорта Мар-а-Лаго, притежаван от Тръмп. Други 158 хиляди $ трябвало да решат същия проблем с един от голф клубовете му. За 10 хиляди $ бил платен негов портрет, който закачили н различен от голф клубовете му. Покупката на картината е единствено един от сходните образци за минимум 5 транзакции по покупко-продажби, които Тръмп е направил със себе си, а сходни покупко-продажби на нетърговска организация са данъчно нарушаване.

Американският президент отговори в Twitter в типичния си жанр: „ нечистоплътните демократи (…) вършат всичко по силите си, с цел да ме осъдят за фонда, който е събрал 18,8 млн. $ и е дал за благотворителни цели повече – 19,2 млн. $ “.

Една от задачите на желае е да забрани на Тръмп да оглавява в продължение на 10 години всевъзможни нетърговски организации в щата Ню Йорк. Същото искане има и за трите му деца, които са членове на съвета на шефа на фонда, само че за 1 година.

Обвинението беше импортирано след 2-годишно следствие, стартирано от предшественика на Ъндърууд – Ерик Шнайдерман, който подаде оставка през май.

Разследването сподели, че фондът на Тръм е бил ни повече, ни по-малко от чекова брошура на Тръмп и фирмите му. Частните фондове не би трябвало да действат по този начин, разяснява прокурорката.

Фондът на Трампа разгласява изказване, в което отхвърля обвиняванията.

Главният прокурор на Ню Йорк откри нов фронт в продължаващите наказателни следствия на активността на Тръпм и бизнес империята му, разяснява Би Би Си. Сегашните обвинявания започнаха да се появяват още през 2016 година, само че през първите месеци на магната в Белия дом тематиката беше изместена от други вести и кавги към името му.

Радостта на Тръмп, че се е отървал от Ерик Шнайдерман, се оказа преждевременна. Ъндърууд, като основен прокурор на щата, има огромни пълномощия да проверява и упреква. Според наблюдаващите не е ясно на какво би попаднала, в случай че стартира да ревизира благотворителните акции на Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР