Главният прокурор на Мериленд обвини служители на Католическата църква в

...
Главният прокурор на Мериленд обвини служители на Католическата църква в
Коментари Харесай

Католическата църква в Балтимор е малтретирала сексуално най-малко 600 деца над 60 години

Главният прокурор на Мериленд упрекна чиновници на Католическата черква в Балтимор в сряда, че са взели участие в дългогодишно прикриване на половото малтретиране на над 600 деца, някои от които са били „ жертва на голям брой насилници в продължение на десетилетия “.

Главният прокурор на щата Антъни Браун хроникира злоупотребата в отчет от 463 страници, в който се показват имената на няколко свещеници и се разказва какво се допуска, че са направили.

„ Отново и още веднъж членовете на йерархията на Църквата уверено отхвърлят да признаят изказванията за полово принуждение над деца толкоз дълго, колкото е допустимо “, съгласно отчета.

„ Когато отричането ставаше невероятно, управлението на Църквата отстраняваше насилниците от енорията или учебното заведение, от време на време с обещания, че няма да имат по-нататъшен контакт с деца. Църковните документи разкриват с тревожна изясненост, че Архиепископията е била по-загрижена за избягването на кавги и отрицателна гласност, в сравнение с за това. беше със отбрана на децата. "

Общо, страната откри, повече от „ 600 деца са били измъчвани от 156-те души, включени в този отчет, само че броят им евентуално е доста по-голям “.

В отчета се споделя, че избрани енории са били бази на голям брой насилници, като енорията Свети Марк в Катонсвил, където съгласно него 11 насилници на деца са живели и работили от 1964 до 2004 година

Сексуалното принуждение е било толкоз публикувано, че не е извънредно повече от един възрастен да се насочи към млада жертва, съгласно отчета.

„ Младите хора в някои енории бяха жертва на голям брой насилници в продължение на десетилетия и духовенството използваше силата и престижа на служението, с цел да експлоатира доверието на децата и фамилиите, които отговаряха за тях “, откри Браун.

Констатациите, които бяха оповестени обществено след четири години следствие, илюстрираха „ порочния, систематичен неуспех на Архиепископията да отбрани най-уязвимите – децата, които трябваше да пази в сигурност “, сподели Браун в изказване.

„ Въз основа на стотици хиляди документи и неразказани истории от стотици оживели, той дава, за първи път в историята на този щат, обществено отчитане на повече от 60 години малтретиране и прикриване “, добави той.

„ Отново и още веднъж Архиепископията избираше да отбрани институцията и да избегне скандал, вместо да отбрани децата, за които се грижи. “

Конгресмен Антъни Браун, D-Med., приказва в Балтимор през 2021 година
Антъни Браун приказва в Балтимор през 2021 година Том Уилямс / CQ Roll Call посредством AP файл
Църквата наподобява не отхвърля нито едно от откритията в продължителния отговор на архиепископа на Балтимор Уилям Е. Лори.

Лори назова отчета „ тъжно и мъчително увещание за голямата щета, породена на почтени деца и младежи от някои чиновници на Църквата “.

„ Подробните разкази за малтретиране са шокиращи и изгарящи душата “, сподели той. „ За множеството е мъчно да си показват, че такива зли дейности в действителност са се случили. За оживелите жертви на всички места знаят сложната истина: тези зли дейности в действителност са се случили. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР