Главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши, която е на

...
Главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши, която е на
Коментари Харесай

Кьовеши се срещна с Гешев и Рашков и оцени високо работата на МВР

Главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши, която е на посещаване у нас, през днешния ден се срещна с основния прокурор Иван Гешев и с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Първата за деня работна среща на Кьовеши бе с обвинител номер едно Иван Гешев в Съдебната палата в София. В хода на диалога са разисквани въпроси за взаимоотношението сред Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура за противодействие на измамите със средства на Европейски Съюз, злоупотребите с Данък добавена стойност, изпирането на пари, корупцията и проведената престъпност, оповестяват от държавното обвиняване.

От там прецизират, че двете страни са изразили обща задоволеност от положителното съдействие и постигнатото досега, а Гешев - увереността си за продължение на ефикасния разговор сред двете институции.

На срещата участваха и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Десислава Пиронева. От страна на Европейската прокуратура присъединяване взеха българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева и Милан Ярон, основен консултант.

Припомняме, че през вчерашния ден на конференция в Министерския съвет Кьовеши заяви, че са постъпили рекорден брой тъжби и въз основата на това са започнали над 120 случая на следствие. По думите ѝ следва да бъде публикуван годишният отчет, в който може да се види конкретната статистика за България. Тя акцентира, че става въпрос за сигнали за злоупотреби с европейски средства, свързани с публични поръчки, злоупотреби със селскостопански дотации, измами в сферите на строителството и фондовете за възобновяване след covid-пандемията. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР