Главният прокурор изригна срещу МВР.Това, което мога да кажа, е

...
Главният прокурор изригна срещу МВР.Това, което мога да кажа, е
Коментари Харесай

Главният прокурор: Заради един предишен министър МВР е в будна кома

Главният прокурор изригна против Министерство на вътрешните работи.

Това, което мога да кажа, е че това събитие е с помощта на гражданското общество, на Неправителствени организации и българската прокуратура поддържа жителите, които най-сетне желаят от българската страна това, което им дължи – правдивост и да не се убиват българи по пътищата. За мен това е позитивно събитие, тъй като задачата е да се спасят нашите деца и българските жители. Не мога да забраня никой да прави оценки или спекулации, това е свободна страна. Така разяснява основният прокурор Иван Гешев конференцията, ориентирана към оправянето с войната по пътищата.

„ Най-после стартират първи проблясъци на организация за това да завърши тази война по пътищата, тъй като ние сме първи в черната статистика в Европейски Съюз. за разлика от Швеция, където умират 16 на 1 млн., при нас умират 100 на 1 млн. души. Това се дължи на безучастността на България ”, безапелационен е той.

Според него българските партии схващат под правосъдна промяна преодоляването на прокуратурата и потреблението ѝ за политически цели: „ Това е правосъдната промяна на двете съществени партии, които я развяват в продължение на две години. Явно не е интерес за тях да се защитят българските жители. Затова ги няма тук – те нямат причини. Отказват диалог с прокуратурата – този диалог одобриха доста партии и той е в полза на хората. ”

По думите му българската прокуратура ще направи всичко, с цел да има правдивост: „ Чуваме жителите, в деен разговор сме с тях и ще ги подкрепим в техните обективни претенции. Включително и Неправителствени организации – за жалост те имат по-голяма експертиза от държавните институции. Надяваме се на водачество – някой да застане отпред и да поведе това нещо, другояче ще има групова отговорност. ”

Той изрично разгласи, че не е този водач. За него съставлява интерес прокуратурата да си свърши работа и това да не продължава: „ Това е безсрамие и работещи модели има в цяла Европа – това, че не се прави, е една от аргументите, че не ги интересуват главните държавни институции, а ги интересуват да закрият профилираната прокуратура в полза на олигарсите в границите на дни, в полза на проведената престъпност. Виждате какво става с проведената престъпност, с трафика на хора. ”

„ Как няма да има ликвидиране на служители на реда по пътищата, разпространяване на опиати, дрогирани водачи повече от пияните? Кой направи това нещо? Направиха го това някои български политици, само че нямат да поемат отговорност. Последствията са за българските жители ”, счита той.

„ Ще спрем каквото и доколкото можем, макар опитите да се попречва работата на правосъдната власт, ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да защитим българските жители ”, безапелационен е Гешев.

Той не даде отговор дали държавното управление саботира тази среща: „ Присъстват заместник-министри. Възприемам това за добър знак и едно начало. Надявам се при идващите равнището да е по-високо и да участват и българските политици. Предупредих предходната година, че ще се случи това – разпространяването на опиати, проведената престъпност, декаданс в битката с корупцията, недай си Боже и тероризъм. Аз не съм удовлетворен, вие удовлетворени ли сте? ”

„ Продължаваме да работим при лишаване на работещи принадлежности, каквото е профилираното правораздаване. Този инструмент участва в целия Европейски Съюз. След като Организацията на профилираните прокуратури в цяла Европа сподели, че това е голяма неточност, никой не го регистрира. Те споделиха – това е политическо решение. Ето това са резултатите от това политическо решение ”, сподели още той.

„ Не заради министър Демерджиев, а заради дейностите на един предходен министър Министерство на вътрешните работи е в будна кома. Даже не бих споделил, че е будна.  Виждам, че това управление на Министерство на вътрешните работи се пробва да го възвърне. Този развой ще продължи години. Това е също част от казуса и също причина за тези последици, които виждаме. Коментирам Министерство на вътрешните работи, тъй като ние сме една система – няма по какъв начин Министерство на вътрешните работи да разкрие закононарушенията и ние да внесем обвинителен акт ”, счита Гешев и продължава:

„ Виждам, че Демерджиев поставя старания, уповавам се да успее, само че поради това, което се случи – това систематично, целеустремено заличаване на капацитета Министерство на вътрешните работи, целенасочената война против правосъдната власт, ще берем тези плодове. Тези плодове са опиати, убийства по пътищата, телефонни измами, битова престъпност. Пожелавам триумф на министър Демерджиев. ”

Той пита: „ Как ще се пресекат каналите за мигранти, като няма каузи за проведена престъпност? Почти няма реализации за проведени незаконни групи тази година вследствие на систематичния политически напън и унищожаването на профилираните структури. Ние още веднъж построяваме специализация в 23 окръжни прокуратури, които в никакъв случай не са се занимавали с проведена престъпност.  Наново построяваме специализации. Ние още веднъж построяваме специализации, и ще се постараем да създадем всичко допустимо. Това е резултат от политически дейности, и те би трябвало да си поемат отговорност. А не да се крият – те знаят, че направиха това по политически аргументи и в интерес на олигарсите. ”

„ В момента ние преследваме следствията – водач, който вози мигранти, а не преследваме незаконната група, която продължава да работи. Защо? Защото унищожихме работещи принадлежности за битка с проведената престъпност ”, добави още той, написа novini.bg.

На въпрос по отношение на това какво би трябвало да се направи, откакто регионалните дирекции и окръжните прокуратури в Бургас, Ямбол и Хасково поемат отговорността, той съобщи: „ Организацията в Министерство на вътрешните работи може да попитате министъра на вътрешните работи. Ние първо възвръщаме специализацията и образованието, там съвсем няма прокурори, които да са се занимавали с проведена престъпност. Второ – създаване на отдели за битка с проведената престъпност. Третото – заседания и образование и организация за взаимоотношение сред другите структури по места на правоохранителната система. ”

„ На локално равнище проблемите са големи. Всички се познават. При унищожени работещи структури показно – това е демонстративен разстрел, той целеше да покаже, че когато работиш, това ще ти се случи. Ще ти се случи, че ще бъдеш подложен на възмутителен политически напън, ще те изселят в някой областен град. Ще създадем всичко допустимо да подобрим това положение, само че то изисква сложен метод ”, даде обещание той.

„ Без да решиш проблемите, няма по какъв начин да се бориш с следствията. Това е констатацията ми на експерт и това е констатацията на жителите. Не би трябвало това да се крие. Трябва ясно да се дефинират проблемите, с цел да няма тези последици. Наркотици до учебните заведения, гибел по пътищата, телефонни измами на равнища отпреди да почнем да работим съществено, убийства на служители на реда от трафиканти на мигранти – нещо, което в никакъв случай не се е случвало. Проблемите би трябвало да се показват и аз ясно ги показвам ”, приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР