Главният прокурор Иван Гешев заяви пред Комисия по конституционни и

...
Главният прокурор Иван Гешев заяви пред Комисия по конституционни и
Коментари Харесай

Иван Гешев ще си наеме частна фирма да го охранява, ако му бъде свалена държавната охрана



Главният прокурор Иван Гешев съобщи пред Комисия по конституционни и правни въпроси, че ще си наеме частна компания да го охранява в случай че му бъде свалена защитата. Така той разяснява концепциите на " ИТН " за законови промени, с които неговата държавна защита да бъде свалена.

" Аз няма терзания, вярвайте ми. Ако българският основен прокурор се притесняваше и в случай че прокуратурата се притесняваше, нямаше да направи това нещо, което прави през последните четири години - да се изправи против най-сериозните хора и най-опасните в тази страна. Нямам никакви терзания ".



" До колкото ми е известно, всички основни прокурори в редица страни се охраняват от страната. Не мога да ви кажа за какво, само че може би тъй като извършват тази служба. А настрана по закон, в НСО, и в Министерство на вътрешните работи и в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, съществува такава правна опция ".

" Ако вие преценявате, че аз не следва да бъдат охраняван - заради някакви персонални аргументи, харесване или нехаресване, или смятате да деянията някакво отношение, уповавам се да не е персонално към мен, аз няма нищо срещу. Вие сте в Народното събрание, променете закона, отменете всевъзможни благоприятни условия, това за мен не е проблем ".

Главният прокурор не отговори съответно на въпрос дали са били подслушвани протестиращи със СРС. Отново посочи, че той не следи досъдебни производства.

" На всеки практикуващ правист в региона на наказателното право му е ясно, че едно досъдебно произвеждане може да бъде формирано - примерно за безчинство или за нещо друго, в неговия ход да се разкрият доказателства за друго закононарушение. Такъв очевидно е казусът в това дело, съдейки от изказването, апропо има го в YouTube, на административния началник на Специализираната прокуратура. Има прессъобщение и всеки може да го прочете - какъв брой индивида са привлечени към наказателна отговорност ".

" Сега, дали какъв брой са подслушвани, какъв брой не са били подслушвани, отново споделям подправена вест е, че Прокуратурата подслушва. Прокуратурата е заявител и съблюдава прецизно Закона за специфичните разследващи средства. Всички става с позволение на съответния осъждам и това се случва заради законово аргументи, уредени от закона ", уточни Иван Гешев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР