Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно
Коментари Харесай

Гешев иска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Георги Михайлов от парламентарната група на “БСП за България ” за продължение на наказателното произвеждане против него за закононарушения от Наказателен кодекс.

Той е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент през октомври 2019 година Към сегашния миг не са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане. Продължаването му обаче е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при писменото му единодушие.

Това е трето искане за събаряне на имунитета на Михайлов в качеството му на депутат. Предходни претенции до Народното събрание са импортирани надлежно на 08.11.2018 година и на 01.07.2019 година, за които националният представител е давал единодушието си за възбуждане на наказателно гонене против него.

Михайлов е разследван за занемареност и неизгодни покупко-продажби за времето, когато е бил началник на националната болница по хематология.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР