Главният прокурор Иван Гешев си доведе адвокат, който да го

...
Главният прокурор Иван Гешев си доведе адвокат, който да го
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев си доведе адвокат във Висшия съдебен съвет

Главният прокурор Иван Гешев си докара юрист, който да го съставлява по време на процедурите, свързани с настояването за неговото уволняване от Висшия правосъден съвет, написа Mediapool.

В четвъртък той присъстваше при започване на дебатите за неговото предварително освобождение от поста с пояснение, че е решил да прекъсне " за няколко часа платения си годишен отпуск ". Заедно с него бе и адвокатката му Радостина Томова.

Гешев сподели, че не е осведомен с декларацията на шестимата членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет против него.

Мнозинството от членовете на колегията го упрекнаха в " неокачествимо посягане и тъпчене на върховенството на закона, безподобен и невъобразим до в този момент развой на уронване престижа на правосъдната власт, дестабилизация на държавната власт, жестоко тъпчене на конституционните и европейски полезности и отказване от демократичните устои на Републиката ".

Гешев сподели, че не бил осведомен с тази декларация, само че било " безпредметно " да се разисква, тъй като тя " нямала значение ". Според него значение имал единствено морала на хората, които я оферират.

Показателно бе, че някогашната висша съдийка Вероника Имова, която бе вкарана от ГЕРБ в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, бе срещу разискването на декларацията. Още по-показателно бе, че правосъдният съвет с 13 гласа " за " и пет " срещу " одобри да преглежда декларацията. Този брой гласове е изцяло задоволителен за уволнението на Иван Гешев, в случай че бъдат признати измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдния закон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР