Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд заради приетите

...
Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд заради приетите
Коментари Харесай

Гешев подава сигнал до Конституционния съд заради закриването на спецправосъдието

Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд поради признатите промени в Закона за правосъдната власт , оповестява Българска национална телевизия. Обвинител номер едно не е склонен с вчерашното решение на Народното събрание, с което на второ четене бе гласувано закриването на профилираните съд си прокуратура.

Иван Гешев насочи послание към прокурорите, следователите и правосъдните чиновници от Специализираната прокуратура във връзка признатите през вчерашния ден от 47-ото Народно заседание на второ четене промени в Закона за правосъдната власт.

" Може да се гордеете с работата си и с това, което реализираха тези структури . Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което чакаха българските жители - действителна битка с проведената престъпност. ", съобщи основният прокурор.

По думите му профилираните структури са постигнали безспорни резултати, които са приети от европейските ни сътрудници. Според обвинител номер едно закриването на тези структури е резултат от това, че те работят.

Иван Гешев съобщи, че хората, които закриха спецправосъдието би трябвало да се срамят, тъй като това не е в полза на българските жители и не е в полза на европейските полезности . " Говорят за господство на закона, за правова страна, за права на индивида, а се пробват да вкарат лустрация на магистрати. ", добави основния прокурор.

Гешев съобщи, че управлението на прокуратурата стои твърдо зад магистратите от профилираните съд и прокуратура и че ще продължи да ги поддържа.

По думите на основният прокурор интерес от закриването на профилираните структури имат тези кръгове, които хората назовават " олигархия " и " мафия ".

Обвинител номер едно благодари на магистратите от спецсъда и спецпрокуратурата за добре свършената работа през годините.
 Край на профилираното правораздаване, 122 гласа
Край на профилираното правораздаване, 122 гласа " за "

Точно една година след първото внасяне на законопроекта за това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР