Главният прокурор Иван Гешев представи конкретни мерки срещу растящата престъпност

...
Главният прокурор Иван Гешев представи конкретни мерки срещу растящата престъпност
Коментари Харесай

Иван Гешев представи пред прокурорите три групи мерки за справяне с престъпността

Главният прокурор Иван Гешев показа съответни ограничения против растящата престъпност на националното заседание на прокуратурата на Република България, оповестиха от държавното разследване.

С оглед възходящите опасности пред сигурността и публичния ред, които биха довели до неуспех в битката с престъпността, основният прокурор Иван Гешев показа три групи ограничения. С тяхното използване се цели незабавното активизиране на правоприлагащите и правоохранителните органи за провеждането на бързи и ефикасни следствия за отбрана ползите на българските жители, тяхната благосъстоятелност и права.

На първо място в окръжните прокуратури в страната ще бъдат основани отдели за следствие на проведена престъпност и корупция. с оглед усъвършенстване организацията по каузи и преписки.

" Това, което ще направи българската прокуратура, е да засилва битката с престъпността в границите на своите законови пълномощия. Ще бъдат построени звена за противопоставяне на проведената престъпност във всички окръжни прокуратури ", уточни основният прокурор.

Главният прокурор предлага незабавни взаимни дейности с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които да подсигуряват дейната и функционална работа против проведената престъпност, разпространяването и трафика на опиати, мигрантския напън, телефонните измами и корупцията по високите етажи на властта. Ще се предложи основаването на взаимни екипи сред прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които да проучват, правят оценка и реализират непрекъснат мониторинг на наличните данни за посочените закононарушения.

Като трета стъпка ще се възобновят приемните на административните ръководители на прокуратурите в цялата страна за жители. Поставените от тях въпроси и претенции ще бъдат ориентирани по подготвеност, показват от държавното разследване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР