Главният прокурор Иван Гешев прави първо изявление пред медиите след

...
Главният прокурор Иван Гешев прави първо изявление пред медиите след
Коментари Харесай

Демонстративно! Гешев показа и скъса оставката си

Главният прокурор Иван Гешев прави първо изказване пред медиите след завръщането си в България. Още в първите секунди той скъса своята оставка и я хвърли на земята.

Работил съм само и единствено за България и за българските жители и за тяхната сигурност. Думи като татковина, родина, родно място, мъжка дума, чест, колкото и да е старомодно - те значат нещо. Може да съм допускал неточности, да съм споделил нещо непремерено, само че всичко е било единствено в полза на народа, съобщи при започване на брифинга Гешев.
-->
Шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет внесоха на 12 май искане за предварителното му освобождение от поста основен прокурор поради тежко нарушаване на служебните му отговорности.

Предложението беше подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова. В него са разказани условия към първичните дейности по следствието на гърмежа до автомобила на Гешев.

На 1 май гърмеж избухна до автомобила на основния прокурор Иван Гешев, до момента в който кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в региона на село Ковачевци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР