Главният прокурор Иван Гешев поиска закон за лобизма и не

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска закон за лобизма и не
Коментари Харесай

Гешев поиска закон за лобизма

Главният прокурор Иван Гешев изиска закон за лобизма и не отговори на въпроси, свързани с настоящи следствия, включително и за заседналия транспортен съд " Вера Су ".

Главният прокурор е на мнение, че на страната ни е необходим закон за лобизма, тъй като без подобен в този момент било законно юрист на обвинен да стане народен представител и да предложи закон за закриване на институцията, която съди същия обвинен.

Според Иван Гешев това е " нерегламентирана активност от българското законодателство ".

Да, това е законно в България, а дали е морално могат да си отговорят българските жители, само че е въпрос, който не търпи отсрочване най-малко от позиция на прокуратурата за регламентиране на тези връзки. На всички е известно, че такава активност се развива, обществена загадка е. Дали е против възнаграждение или други неща, само че напълно разумно е това да бъде регламентирано, с цел да стане ясно кой чии интерес пази, сподели Гешев.

Той акцентира, че в останалите европейски страни тези въпроси са регламентирани до най-дребните елементи.

Даде образец с визитата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши у нас. Тогава тя попитала на каква стойност са протоколните дарове, дадени ѝ при формалните срещи.

Главният прокурор не посочи кои тъкмо депутати у нас упреква в лобизъм, само че в 45-тото и 46-тото Народно заседание имаше разнообразни политически сили, които предлагаха профилираните съд и прокуратура да бъдат закрити.Промените обаче не бяха признати.

Извън тази тематика обвинител номер 1 не разяснява нито къде живее сега откакто напусна държавната вила в Бояна, нито следствията за вчерашното ликвидиране в София и за заседналия край Камен бряг транспортен съд.

По тематиката работиха:
И.Цонева, Н.Карапанчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР