Главният прокурор Иван Гешев подготвя информация по случая Nexo, която

...
Главният прокурор Иван Гешев подготвя информация по случая Nexo, която
Коментари Харесай

Иван Гешев очаква добро взаимодействие със САЩ по случая Nexo


Главният прокурор Иван Гешев приготвя информация по случая Nexo, която ще изпрати на сътрудниците си от Съединени американски щати . Той е сигурен, че ще си взаимодейства добре с партньорските служби на Съединени американски щати, с цел да изяснят случая Nexo до дъно .

По реда на молбите за правна помощ ще ни бъде оказано бързо и умело подпомагане за изясняване на фактическата конюнктура по българското дело, посочи Гешев. Той увери, че всичко, което изискат Съединени американски щати ще им бъде предоставено.

Гешев изясни, че е делото Nexo e формирано от септември месец, а   дейностите са планувани в края на декември месец .

Гешев не е осведомен съответно със самото следствието, тъй като не е наблюдаващ прокурор по делото. Той не вижда каква целеустременост може да има в дейностите на 8 американски прокурори.

Иван Гешев не знае кой е някогашният вътрешен министър, който е разследван от КПКОНПИ. " Не съм осведомен, нито ми е обвързване като основен прокурор да познавам 200-300-400 000 инспекции на година. Единственото, което мога да ви подсигурявам е, че не разполагам с имение, което се нуждае от градинар ", сподели Гешев още преди съвещанието на Комисията по правни въпроси.

На съвещанието на отрасловата комисия следва да се прегледат няколко законопроекта на Наказателно-процесуален кодекс, които имат за цел да основат механизъм за следствие на основния прокурор. Предишното съвещание не стигна до гласоподаване на самото законодателство и се взе решение да бъде изчакан да пристигна и да се изкаже и основния прокурор.

Гешев се надява на правна комисия да бъде изслушан от депутатите по значимите въпроси за обществото, а не по висящи досъдебни производства - като взрива на престъпността, казусът с мигрантския напън, тежките произшествия, телефонните измами и доста други въпроси, които касаят хората. Той се надява полемиката с изключение на ползотворна, да е на равнището на връзката сред обособените управляващи в страната. Иначе в противоположен случай щял да се даде неприятен образец на хората - и правосъдната власт, и депутатите трябвало да дават образец и да съблюдават Конституцията и законите на страната.

Гешев се пошегува с депутатите от комисията по правни въпроси, че могат да одобряват промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт в посока, че когато се проверяват избрани хора, които имат активност с търговски сдружения, наложително да се ревизират кои са техните политически другари и кого спонсорират. Евентуална такава смяна в границите на шегата означавало, че не сме част от европейското семейство и правовата страна.

Главният прокурор настоя за повсеместен разбор какво прави Министерство на вътрешните работи, какво не прави, какво прави прокуратурата и какво не.

Той не е осведомен и с следствието по " Барселонагейт ", като не знае дали е висящо или има изговаряне на прокурор.

По отношение следствието за отравянето на Емилиян Гебрев, Гешев разяснява, че давал доста изказване за гърмежи в хранилища. Привлечени са като обвинени 6 съветски жители, които са оповестени за търсене и са свързани с съветските служби за сигурност. Срещу трима души има и подробни известия, за които се знае, че са съветски жители и са обвиняване по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР