Главният прокурор Иван Гешев отхвърли възможността да подаде оставка, какъвто

...
Главният прокурор Иван Гешев отхвърли възможността да подаде оставка, какъвто
Коментари Харесай

Гешев: В момента се оказва натиск и репресия срещу прокурори! Няма да подавам оставка!

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли опцията да подаде оставка, какъвто апел имаше през днешния ден от ръководителя на парламентарната група на " Демократична България " и водач в оставка на " Да, България “ Христо Иванов.

Гешев повтори, че когато политиците му желаят оставката, значи си прави работата. Припомняме, че той днес участва в конференция отдадена на профилираното правораздаване.

" Ние не сме артисти, нашата работа е да работим за жителите, не за политиците ", добави още той. 

Според него страната ни би трябвало да извърви дълъг път, с цел да стане европейска страна,тъй като у нас, когато прокуратурата работи, се желае оставката на основния прокурор и закриване на работещата прокуратура.

" Явно би трябвало да се борим за демокрацията и разделянето на управляващите ", добави още Гешев. 

Той призна, че е допускал неточности по време на мандата си, а на въпрос при какви условия би се отдръпнал предварително от поста отговори:

" Когато преценява, че не съм потребен на прокуратурата, и че всичко това, тези неистини, които се изсипват, се окаже, че има нещо правилно. Вече нещата стигнаха дотолкоз ниско равнище, това значи единствено едно - аз като прокурор съм си правил работата и не могат да намерят нищо “, разяснява обвинител номер едно.

Той твърди, че против прокурори сега се оказва напън и принуда, само че отхвърли да посочи защо става дума. Според неофициална информация близки до него са били привикани на разпит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР