Главният прокурор Иван Гешев отговори днес на журналистически въпрос -

...
Главният прокурор Иван Гешев отговори днес на журналистически въпрос -
Коментари Харесай

Гешев: Няма за какво да ме махат - изслушването във ВСС беше много забавно

Главният прокурор Иван Гешев отговори през днешния ден на журналистически въпрос - допустимо ли е да е пленник на политическата обстановка, с цел да се сформира съдружно държавно управление, минаващо през махането му от поста.

" Няма съображение за моето премахване и това се видя на чуването което беше доста занимателно във Висш съдебен съвет. "

Гешев даже разкри, че му се обадила 10-годишната му щерка и споделила:

Тате, виждам ви от два часа, доста е смешно.

Той приказва на събитие на фондация " Ханс Зайдел " в Бургас.

Той бе убеден, че е очевидно, че това няма по какъв начин да стане (предсрочното преустановяване на мандата му, б.р.), тъй като няма учредения. А единственият метод да се реализира законово бил - Велико национално заседание и промени в конституцията.

Но това пък е...

" Смешно е, тъй като политици, които приказват за господство на закона, за права на индивида и какво ли не, очевидно нарушават същите тези правила, защото правилото на разделяне на управляващите надали може да се съвмести с това - като персонално не харесваш някой, искаш да го отстраниш: ръководител на Върховен касационен съд, на Върховен административен съд или основен прокурор.

Тъжно е, тъй като това демонстрира липса на страна ", сподели още Гешев.

Той обича да споделя, че не е политик, само че уточни значимите - съгласно него цели пред политиците, а не да се занимават с оставката му: " войната, галопиращата инфлация, миграционният напън, изабщо стопанската система – газът, ще има ли топло ".

А в желанието да го отстранят, сподели че се му се желае да се надява да няма и нелегитимни цели (после уточни - " някой да е взел бонбони " ), макар че се съмнявал.

След което направи прилика - че размяната му като политическа монета е едно и също с ползите на българските жители:

" Интересите не българските жители са разменна монета - търговия пазарене! - за решение на някакви персонални конюнктурни или други проблеми. "

Някой от присъстващите го попита и дали няма да влезе в поритиката да оправи страната. Той сподели, че " по какъв начин да отговори - като е основен прокурор "...

Иначе Гешев дръпна познатата тирада, в която обвърза последните ужасяващи катастрофи със закриването на спецпрокуратурата. Паралелът е през това, че поради закритата спецпрокуратура вече нямало триумфи против опиатите (вчера при взаимната интервенция на ГДБОП, ДАНС и Агенция „ Митници " Министерство на вътрешните работи се похвали с 80 кг хваната марихуана, б.р.). И по този начин дрогираните водачи към този момент са пандемия.

От думите му съответно стана ясно, че за с случая в Шумен - с куп мистерии към сина на локален предприемач, който умъртви момиче, към този момент има две следствия - едното за същинската злополука, друго - за мистериозния метод, по който се подпали колата му на паркинга на Министерство на вътрешните работи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР