Главният прокурор Иван Гешев обяви, че ще изпрати писмени покани

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви, че ще изпрати писмени покани
Коментари Харесай

Гешев с нов подход - иска дебат, на който ще покани двама

Главният прокурор Иван Гешев разгласи, че ще изпрати писмени предложения към правосъдния министър Надежда Йорданова и към съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов обществено, пред медиите да обсъдят причините на страните по отношение на законопроекта за закриването на профилираното правораздаване.

" Българската прокуратура не се тормози от подобен професионален спор. Ще дойда самичък, в случай че се тормозят да съм със заместниците ми. Нямам никакви терзания да изложа гледната точка на прокуратурата ", изясни обвинител номер едно.

Той още веднъж уточни, че закриването на профилираните структури не е правосъдна промяна, а " юридическа злополука ". " Това провокира рецесия в региона на наказателното правосъдие. Тя към този момент е налице с демотивацията на тези хора, подложени на напън повече от година ", добави Гешев.

На въпрос дали се тормози от нещо, което министър председателят Кирил Петков би споделил на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, Гешев съобщи: " Притеснява ме единствено едно нещо - непрекъснатото нарушение на правилото на върховенството на закона и правилото на разделянето на управляващите от българските политици. Все повече стартира да тормози и европейските ни сътрудници. Това е притеснителното. Иначе няма от какво да се тормозя ", безапелационен е той.

По думите на основния прокурор политическият напън върху държавното обвиняване е от всевъзможни направления:  " От една страна Движение за права и свободи е недоволно от работата на прокуратурата във връзка с господин Прокопиев. От другата страна господин Прокопиев и присъдружни партии са недоволни от работата на прокуратурата във връзка с господин Пеевски. Това е изрично доказателство, че ние очевидно си вършим доста добре работата, откакто всички са недоволни от нас ", акцентира обвинител номер едно.

Войната, която изпълнителната власт води против прокуратурата, води до взрив на престъпността и връщане на равнища преди приемането ни в Европейския съюз. Това се вижда, без значение от неточната статистика, която се води в Министерство на вътрешните работи, посочи Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР