Главният прокурор Иван Гешев не ползва почивната база в Боровец

...
Главният прокурор Иван Гешев не ползва почивната база в Боровец
Коментари Харесай

Гешев: Не ползвам почивната база в Боровец за лични нужди

Главният прокурор Иван Гешев не употребява почивната база в Боровец за персонални потребности. Това той разгласи по време на съвещание на пленума на Висшия правосъден съвет, който взе решение да разиска изказванията на Сарафов, че Гешев употребява регентска къща като собствен дом и до нея нямат достъп обособени прокурори. Обвинител № 1 уточни още, че е свикан в понеделник в прокуратурата, поради дело за търговия с въздействие. Той заяви, че излиза в отпуск по персонални аргументи.

" Мога да кажа, че аз съм основен прокурор и не съм нарушил законите и Конституцията. Ще го потвърдя в съответните процедури ", изясни Иван Гешев в отговор на въпрос на члена на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева за това дали той в действителност има записи с над 150 политици, магистрати и членове на Висш съдебен съвет.

" От обстановката едно е видно и обезпокоително, даже и тъпо – аз в никакъв случай не съм допускала, че 15 години откакто станахме членове на Европейския съюз, ние ще би трябвало да се върнем десетки години обратно и да стартираме още веднъж да водим борба за самостоятелност. "

Това сподели ръководителят на Върховния касационен съд и член на Висшия правосъден съд Галина Захарова.

" Това, което се случва по никакъв метод не оказва помощ за повишение на престижа на правосъдната власт – тъкмо противоположното ", съобщи ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Към този миг пленумът на Висшия правосъден съвет продължава. Очаквайте още детайлности в идващите излъчвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР