Главният прокурор Иван Гешев, който е от няколко дни е

...
Главният прокурор Иван Гешев, който е от няколко дни е
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Гешев отказва да даде оставка, търси спасение в САЩ

Главният прокурор Иван Гешев, който е от няколко дни е на посещаване в Америка, без да е показал повода за визитатата си там, в действителност е отпътувал, с цел да избави поста си, научи Lupa.bg.

Гешев организира срещи с американски конгресмени и съдии с вярата, че ще получи протекция от избрани кръгове в Републиканската партия на Америка, с цел да не бъде отхвърлен като основен прокурор на България. Надали обаче това ще му помогне, считат политически наблюдаващи. Вероятно Гешев ще се опита да се изкара жертва на задкулисието. Той изрично е отказал да подаде оставката си и е заявил, че има намерение да довърши мандата си.

След като при започване на седмицата зам.-главния прокурор Борислав Сарафов излезе с остро писмо против него, последва разграничаване и на други прокурори, а тази заран членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет желаеха предварително освобождение от служба на основния прокурор поради уронване на престижа на правосъдната власт.

Вчера номинираната за министър-председател Мария Габриел разгласи, че първата й задача, в случай че бъде назначена, ще е да изиска отстраняването на Гешев, а позицията й бе подкрепена и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи. " Демократична България " и " Продължаваме промяната " също от години упорстват за освобождението на основния прокурор. Същото желае и служебния министър на правораздаването Крум Зарков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР