Главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти в Перник ръста

...
Главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти в Перник ръста
Коментари Харесай

И Гешев потресен от битовата престъпност: Връщаме се в 90-те

Главният прокурор Иван Гешев разяснява пред публицисти в Перник растежа на престъпността в страната:

Той сподели тежки думи за експанзията и възходящата престъпност – убийства, кражби, война по пътищата и други.
-->
" Българската прокуратура от две години предизвестява, че този резултат ще пристигна, неизбежно е когато институциите не си взаимодействат и водят война една с друга.

Целта на българската прокуратура постоянно е била институциите да си взаимодействат. И ние призоваваме нашите сътрудници от Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност да си взаимодействаме. През последните месеци работата ни с Министерство на вътрешните работи се усъвършенства доста. Нашият единствен зложелател е престъпността и взаимно би трябвало да работим за противодействието и ", уточни Гешев.

Той сподели, че в интервалите, когато е имало взаимоотношение, има най-хубав резултат. " Това беше и преценката на Европейската комисия, че съвсем е решен проблемът с проведената престъпност, също и с телефонните измами - сведени бяха до единици на месец. Сега от октомври са още веднъж стотици ", уточни основният прокурор.

" Престъпността се завръща в размери от 90-те години. Това са тъжни трендове, които се дължат и на част от това, че се води съзнателна война със правосъдната власт.

Благодарение на законодателни опити като закриване на Специализираната прокуратура, която дейно се бореше с проведената престъпност и корупцията ".

На въпрос във връзка присъединяване на служител на реда в трафик на хора Гешев отговори:

" Това постоянно съществува като риск, само че би трябвало да има противопоставяне. През последните години постепенно, само че дейно се унищожава българската система за противопоставяне на престъпността.

За това дружно би трябвало да се опитаме да защитим българските жители в границите на Законите на страната о в границите на опциите ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР