Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на
Коментари Харесай

Гешев изпрати писма до ЕК и Белград, за да попита защо не екстрадират Цветан Василев

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността, с които още веднъж ги сезира за зародилите компликации по осъществяването на изпратените до сръбските управляващи две молби за екстрадиция на българския жител Цветан Василев, оповестиха от прокуратурата.
Иван Гешев: Главният прокурор няма персонални врагове Той акцентира, че прокуратурата не се занимава с политически въпроси
„ Липсата на дефинитивно правосъдно решение на способените управляващи на замолената страна – Република Сърбия по този съответен случай, по отношение на водено от българските управляващи наказателно произвеждане против българския жител Цв.В., слага под подозрение ефикасното приложение на Европейската спогодба във връзка с отговорностите на произнасянето на замолената страна в рационален период “, написа в писмото на основния прокурор.
Иван Гешев: Потвърден е карцерът на Васил Божков в ОАЕ Заедно с него е арестуван и търсеният Георги Попов, който е мажоритарен акционер в "Левски "
В него се припомня, че към сегашния миг са изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските управляващи по съответния ред на първичната молба, както и 4 години и 8 месеца от изпращането на спомагателната молба за екстрадиция.

Писмото на Иван Гешев е с копие до ръководителя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли и до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с оглед бъдещата преценка по отношение на готовността на Република Сърбия като претендент за участие в Европейския съюз и използване на правилото за господство на закона в правосъдните процедури, прецизираха от прокуратурата.
Иван Гешев: Обявяваме война на битовата престъпност Той пресъства на спецаикция в столичния квартал „ Христо Ботев “
Главният прокурор напомня, че във връзка с процедурите за предаване на търсени за закононарушения лица според европейски заповеди за арест се ползват периодите до 90 дни (3 месеца).

Иван Гешев е изпратил писмо и до Висшия съд в Белград, Сърбия, в което осведоми, че молбите на българската страна от 2014 година за екстрадицията на Цветан Василев не престават да са годни.

„ Отново бихме желали да отбележим, че наказателното произвеждане против Цветан Василев, по отношение на присвояването на пари от КТБ е без аналог в историята на българското правосъдие, с голямо влияние върху стопанската система и финансовата непоклатимост на страната ни “, обръща се Иван Гешев към Висшия съд в Белград.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР