Главният прокурор Иван Гешев е демонстрирал и пред депутати от

...
Главният прокурор Иван Гешев е демонстрирал и пред депутати от
Коментари Харесай

Гешев не знаел какво става с делото за снимките на Борисов

Главният прокурор Иван Гешев е показал и пред депутати от Европарламента способността си да не дава отговор на въпроси и да изяснява, че няма информация за каузи, тъй като това не му влиза в работата. Шефът на държавното обвиняване е имал среща с членове на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи LIBE. Евродепутатите бяха на двудневна задача у нас като група за наблюдаване на върховенството на закона и главните права. След срещата прокуратурата пусна известие без каквато и да е информация, само че с уверението, че е подготвена за продължение на " двустранния разговор ".

Очаква се основният прокурор да е наясно

Евродепутатите обаче дадоха конференция, на която стана ясно, че Гешев не е отговорял на въпросите им, а те считат дейностите на прокуратурата и пълномощията на началника ѝ за смущаващи. Главният прокурор е бил питан на какъв стадий е делото за фотосите със златните кюлчета от спалнята на премиера Бойко Борисов. В типичния си жанр Гешев е дал отговор, че не знае.

" Голяма част от въпросите, които ние зададохме, бяха свързани с инерцията, с неналичието на интензивност, на стартирани следствия. Зададохме въпрос за съответен случай, обвързван с печално известната фотография на предходния министър-председател и получихме отговор: " Не знам къде се намира този случай във връзка с производството ". Тук става въпрос за случай с огромна сензитивност, сериозна значимост и се чака основният прокурор да е наясно ", описа евродепутатката София ин‘т Велд.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР