Главният прокурор Иван Гешев днес е провел телефонни разговори със

...
Главният прокурор Иван Гешев днес е провел телефонни разговори със
Коментари Харесай

Заради изборите: Гешев разговаря с премиера и председателя на ЦИК

Главният прокурор Иван Гешев през днешния ден е провел телефонни диалози със служебния министър-председател Стефан Янев и ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, оповестяват от държавното обвиняване.

От там прецизират, че е била разисквана подготовката за идните парламентарни избори.

„ Главният прокурор удостовери ангажираността на прокуратурата за интензивно взаимоотношение сред всички виновни институции за гарантиране провеждането на почтени и транспарантни избори “, се показва в известието.

Уточнява се, че държавното обвиняване са подхванали всички дейности за обезпечаване спазването на закона преди, по време и след изборния ден.

Гешев е декларирал, че във всички области на страната са основани Областни междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противодействи на търговията с гласове.

Обвинител №1 е показал, че на централно равнище действа и Междуведомствено звено за взаимоотношение сред Прокуратура на Република България и ДАНС, а към Върховна касационна прокуратура ще действа и дежурно звено от прокурори и чиновници, което ще обобщава постъпващите сигнали за възможни нарушавания и закононарушения, свързани с изборния развой.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР