Главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка. За това призова

...
Главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка. За това призова
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Главният прокурор Иван Гешев трябва да подаде оставка

Главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка. За това прикани от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров:

" ПГ на " Продължаваме промяната " приканва основния прокурор на Република България Иван Гешев да подаде оставка като по този метод поеме отговорност за своите дейности и даде опция на българската прокуратура да реализира пълноценно конституционните си функционалности в отбрана на обществения интерес, върховенството на правото и правата и свободите на жителите ".

Гюров изброи причините на ръководещата коалиция:

" Като регистрира бездействието на прокуратурата и нейното управление за следствие на случаи на корупция по високите равнища на властта, довели налагането на невиждани наказания по силата на световния закон " Магнитски " на Съединени американски щати, които повреждат интернационалният престиж на страната. Главният прокурор не е защитил конституционните права на жителите на кротичък митинг като е позволил директно подчинената му профилирана прокуратура да изиска всеобщо използване на СРС във връзка с стотици спокойно протестиращи български жители ".

Главният прокурор не би трябвало да подава оставка, съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Санкциите по закона " Магнитски " не са съответни, добави Пеевски:

" Тази тематика е изчерпана за мен, а другояче проверете дали това е истина, което вършат, запитайте основния прокурор за какво не апелира присъдата на олигарха Иво Прокопиев " - разяснява депутатът Делян Пеевски пред публицисти.

Дани Каназирева от ГЕРБ попита за какво правосъдният министър не е в зала, а Цончо Ганев от " Възраждане " упрекна ръководещите в измама, тъй като не подкрепили техни оферти за промени в Закона за правосъдната власт, които предвиждали промяна на основния прокурор:

" Призоваваме ви вместо да обиждате народа, че са фашисти, да излезете и да гласувате оферти законопроект, с цел да има опция за действителна промяна на основния прокурор. Всичко друго е цялостна измама и да ръкопляскате на една молба е позор и срам за всички вас ".

Преди това съвещанието на Народното събрание стартира с 12-минутно забавяне поради провеждащия се председателски съвет. Това провокира комплициране измежду народните представители в зала, тъй като не бяха осведомени за повода за закъснението.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР