Главният прокурор Иван Гешев акцентира върху прозаично-поетични статуси в съвсем

...
Главният прокурор Иван Гешев акцентира върху прозаично-поетични статуси в съвсем
Коментари Харесай

“Силните плачат сами”, “Приказка за стълбата”, “Свестните у нас считат за луди” и още от профила на Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев подчертава върху прозаично-поетични статуси в напълно скоро основания си. Любопитна детайлност е, че страницата съществува от 1 май 2023 година - датата, на която беше оповестено, че е осъществен атентат против Гешев.

В следобедните часове на 30 май обвинител номер едно разгласява “Приказка за стълбата ” на Христо Смирненски, която създателят посвещава “на всички, които ще кажат: " Това не се отнася до мене! "


Преди ден Гешев е постнал стихотворението на Веселина Атанасова “Силните ”, което стартира по този начин:

Силните плачат сами.

Не ръкомахат. Не викат.

В тил не забиват ками.

И не се кланят на никого.

Те овладяват света,

без да си губят душата.



БГНЕС

На 22 май Гешев поства “Борба ” на Христо Ботев:

“Свестните у нас смятат за луди,

глупецът вредом всеки уважава:

" Богат е ", споделя, пък го не пита

какъв брой е души изгорил живи,

сироти какъв брой той е ограбил

и пред олтарят бога изамамил

с молебствия, с обети, с думи лъжливи. ”

Един от най-верните почитатели на основния прокурор и постоянен коментатор е емблематичният язвителен профил на Данчо Полицая. Подкрепата си той показва с лек упрек и вяра, че “дружбата ” с Бойко Борисов ще бъде възобновена: “Подкрепям абсолютно непримиримият герой против проведената престъпност и статуквото - господин Иван Гешев, само че тук се изложи малко! Няма право да демонстрира пренебрежение към бащата на българската нация - Генерал Бойко Борисов! Все отново съм уверен, че в най-кратки периоди двамата ще преодолеят разликите си и ще продължат да се борят безкомпромисно против задкулисието и олигархията, с цел да донесат непоклатимост и благополучие на всички български жители! ”

Припомняме, че на 1 май беше обявено, че е осъществен атентат против Иван Гешев, дело на “зъл талант ”. Авторът на израза - шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов - разгласи още, че израелски специалист по контратероризъм е взел участие в огледа на мястото на гърмежа.



БГНЕС

Впоследствие информацията по случая, която обявяваха от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и следствието закупи извънредно спорен тип. “Атентатът ”, чиято цел била да убие основния прокурор, скара основни обществени фигури. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че вредите по бронираната кола са незначителни – дупка във фар и навлизане на сачма от рикошет в него. Говорителят на прокуратурата Сийка Милева отвърна, че Демерджиев няма достъп до материалите от формираното досъдебно произвеждане и подмятна ехидно, че “Иван Демерджиев очевидно знае авансово заключенията от назначените експертизи, преди те да са подготвени ”.

Появилата се в началото информация, че Гешев е бил в колата със фамилията си, доказана и от Сарафов, след това беше оборена от самия основен прокурор. Сарафов се разграничи от обвинител номер едно, тъй като по тематиката “бил измамен ” от самия него.

Стигна се до такава степен, че претендентът за министър-председател на първата политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ Мария Габриел разгласи освобождението на Гешев за своя първа задача.

Впоследствие шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) внесоха искане за освобождението на Гешев. Като претекст те показаха уронването престижа на правосъдната власт.

На конференция Иван Гешев демонстративно скъса оставката си е изрично сподели, че ще си приключи мандата. Няколко дни по-късно разгласи, че ще го направи “в името на народа ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР