Главният прокурор г-н Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на

...
Главният прокурор г-н Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на
Коментари Харесай

От последните минути: Цацаров поиска главата на военен следовател, заработвал като букмейкър

Главният прокурор господин Сотир Цацаров внесе в Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет искане за освобождение на майор Георги Петров от заеманата служба „ боен следовател “ във Военно-окръжна прокуратура – София, поради реализирана от него възмездна букмейкърска активност, несъвместима със заеманата служба в орган на правосъдната власт, написа Пик.

``
реклама

Искането се основава на информация, събрана при осъществена от Военно – апелативна прокуратура инспекция, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. Установено е, че след сполучливо приключено образование за букмейкър, след 27.04.2018г. и към сегашния миг майор Георги Петров работи като букмейкър по контракт за възлагане и осъществяване на букмейкърска активност и съглашение за прилагане на терминал в бекмейкърски пункт на „ Евробет “ ООД. Военният следовател Петров прави активност по събиране на залози за присъединяване в хазартни игри в интерес на „ Евробет “ООД и погашение на облаги на участниците в игрите, против заплащане от 5 % от брутната сума по направените залози.

Установено е също, че майор Петров е бил акредитиран от сдружение, благосъстоятелност на неговата брачна половинка и е разпространявал от името на „ Евробет “ ООД и билети за моменталната лотарийна игра „ Лотария България “ против месечно заплащане в размер на 6 % от цената на продадените лотарийни билети.

Главният прокурор Сотир Цацаров упорства Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да вземе решение за освобождението на майор Георги Петров му от заеманата служба „ боен следовател “ във Военно-окръжна прокуратура – София, защото реализираната от него възмездна букмейкърска активност е несъвместима със заеманата служба в орган на правосъдната власт, според член 195, ал.1 т.4 от Закона за правосъдната власт.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР