Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние потвърди желанието на съюза

...
Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние потвърди желанието на съюза
Коментари Харесай

ЕС е готов да предложи на Великобритания безпрецедентно партньорско споразумение след Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние удостовери желанието на съюза да подписа с Англия след Брекзит партньорско съглашение с невиждан обсег за трета страна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 Англия заплаши да не заплати сметката за Брекзит без комерсиално съглашение с Европейски Съюз
" Готови сме да предложим партньорство, каквото до момента в никакъв случай не е имало с трета страна ", съобщи Барние на среща в Берлин с немския министър на външните работи Хайко Маас.

Това партньорство би се опирало на четири стълба: търговия, амбициозно съглашение за свободен продан, съответни съглашения в браншове от общ интерес, като авиацията и вътрешната сигурност, и външна политика и външна сигурност, посочи основният договарящ на Европейски Съюз.

Според Барние тези детайли са авансово изискване за всякакво бъдещо съглашение. " 85 % от работата " с британците към този момент е свършена, означи той.

Германският външен министър акцентира, че възможното съглашение сред Брюксел и Лондон при всички положения би трябвало да подсигурява, че няма да има " твърда " граница сред Република Ирландия и английската провинция Северна Ирландия, съобщи ДПА.

Агенцията напомня, че и Европейски Съюз, и Англия показаха предпочитание да не бъде възобновен граничният надзор на острова, заради опасения от политически напрежения. Всяка от двете страни обаче отхвърли досегашните оферти на другата по въпроса.

Британският министър за Брекзита Доминик Рааб в това време съобщи, че е допустимо Англия и Европейски Съюз да не спазят самоналожения си краен период за реализиране на съглашение до октомври, съобщи Асошиейтед прес.

Рааб въпреки всичко добави, че остава " твърдоглав оптимист ", че ще има реализирано съглашение преди излизането на Англия от Европейски Съюз на 29 март следващата година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР