Главният мениджър на националния отбор на България по джудо -

...
Главният мениджър на националния отбор на България по джудо -
Коментари Харесай

Мениджърът на джудистите: Най-доброто предстои

Главният управител на националния тим на България по джудо - Ален Шмит съобщи, че представянето на националите на Европейското състезание в София е можело да бъде и по-добро, само че мощните резултати предстоят в идващите няколко години. Френският експерт подписа контракт с федерацията до олимпийските игри в Париж 2024.

" Представянето можеше да бъде и по-добре, само че всички работят и най-хубавото следва. Отборът е доста добър, всички желаят да побеждават и да печелят, а това демонстрира добра душeвност. Състезателите слушат всичко, което им се споделя всеки ден на подготовка и мисля, че това е доста добре за бъдещето ", сподели Шмит след надпреварата.

Тимът завоюва две оценки - сребро на Янислав Герчев (60 кг) и бронз на Марк Христов (73 кг), а Денислав Иванов (66 кг) приключи седми. Така България към този момент има 30 медала от континентални шампионати. Джудистите разделиха 12-а позиция в класирането по медали дружно с Косово от общо 40 народи.

" Денислав желае да печели, да бъде първенец. Той е млад и в случай че продължава по този метод ще завоюва доста медали. Те са тим с добра душeвност. Този уикенд девойките изгубиха, само че би трябвало да изчакаме. Може би ще имат медали при кадетите и юношите, само че се надявам и да завоюват оценки на олимпиадата, може би в Париж или на идващите игри. Марк Христов е доста сериозен, работи доста, той непрекъснато мисли за джудо, може би даже сънува джудо също. Лесно е да се работи с него. Също по този начин всички се поддържат и с Ивайло, Янислав, Денислав, Марк има много млад състав и всичко следва до няколко години ", добави французинът.

" Чувствам се доста добре в България. Относно работата съм доста благополучен, тъй като има взаимно почитание, елементарно е да се работи, да се приказва с тях. Просто всичко се случва доста бързо - те слушат, желаят да научават по нещо всеки ден, а в това време ми оказват помощ. Това е положително съдействие. Има страхотна атмосфера и отвън тренировките, ние си приказваме доста, вечеряме дружно, по тази причина съм доста, доста благополучен да работя за България ", съобщи Ален Шмит.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР