Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално по художествена гимнастика

...
Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Бранимира Маркова: Наблягаме на сигурност в изпълнението на съчетанията

Главният управител на народен тим дами самостоятелно по художествена гимнастика Бранимира Маркова съобщи, че чака в идващото контролно гимнастичките да са в по-добра форма. Победителка през днешния ден стана Боряна Калейн, пред Катрин Тасева и Татяна Воложанина.

" За страдание през днешния ден контролното не мина по този начин както чаках, макар че и Боряна Калейн, Катрин Тасева и Татяна Воложанина са в доста добра форма. Специално за Боряна считам, че сполучливото й съревнование в Москва не беше нещо инцидентно. Тя работи доста добре през последните месеци. И може би тази седмица след Москва имаше лек спад. Много по-добре се показа Катрин Тасева. Тя позволи неточности през днешния ден на съчетанието си с бухалки, само че като цяло формата й се усъвършенства. Татяна Воложанина в действителност тренира ужасно през цялата седмица, само че през днешния ден позволи неточности, които в никакъв случай не й се случват даже. Смятам, че на идващото контролно, което е другата седмица, девойките ще бъдат към този момент в доста по-добра форма ", сподели Маркова.
" Наблягаме на сигурност в осъществяването на съчетанията, те работят доста детайли и компликациите с тяло, само че са все по-уверени в композициите си. Но към момента имаме елементи, които би трябвало да отработят. Момичетата имат разнообразни задания и са на друг стадий на подготовка, както и друг опит. Гимнастиката в последните години се развива с шеметна скорост и в действителност от време на време виждам какъв брой мъчно е на девойките да играят толкоз комплицирана гимнастика, само че те се оправят ", добави Маркова.

" В контролните подкрепям едно равнище почти равно. Състезанията наближават и се надявам да се представим добре и да бъдем готови. В съчетанията би трябвало да наблегнем върху осъществяването, върху чистотата на игра. Като цел съм си сложила да се показва в доста добър външен тип, с направени съчетания и да се покажа в една нова светлина ", сподели гимнастичката Катрин Тасева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР