Главният изпълнителен директор на Yettel България Джейсън Кинг бе избран

...
Главният изпълнителен директор на Yettel България Джейсън Кинг бе избран
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Yettel Джейсън Кинг се присъединява към Управителния съвет на КРИБ

Главният изпълнителен шеф на Yettel България Джейсън Кинг бе определен за член на Управителния съвет на най-голямата работодателска организация в страната - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Общото заседание на КРИБ, което се организира на 31 май 2022 година, избра 29 членове на Управителния съвет на КРИБ.

„ За мен е чест да бъда определен в борда на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, дружно с други бизнес водачи. От тази позиция Yettel ще има опцията да способства доста за възстановяване на бизнес климата в страната, а също по този начин и за повишение на цената на българската стопанска система. Бих желал да благодаря на всички членове на КРИБ за изразения от тях избор на доверие и да пожелая триумф на новото управление на организацията “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф, Yettel България.

Джейсън Кинг е потвърден водач с над 20 години интернационален опит в трансформацията на телекоми, медийни и цифрови софтуерни компании, с корпоративен и частен капитал, в бизнеси с дълготраен растеж и облага.

Джейсън е основен изпълнителен шеф и ръководител на борда на шефовете на Yettel България, а преди този момент на Telenor България, от 1 септември 2018 година Преди да се причисли към компанията, Джейсън е заемал редица лидерски позиции, в това число търговски шеф на групата на VEON, снабдител на телекомуникационни и цифрови услуги и основен маркетинг шеф в Liberty Global (UPC) и T-Mobile. Той е водил стратегии за бизнес промяна, преструктуриране на компании, агресия, както и голям брой планове за бизнес развиване на редица конкурентни пазари в Европа, измежду които Чехия, Дания, Нидерландия и други

​​През 2020 година Джейсън Кинг получи оценката „ Бизнес водачество по време на рецесия “ на премиите „ Мистър и Мисис Икономика “, като самопризнание за неговото водачество, което трансформира Теленор (сега Yettel) в образец за по-добро показване по време на рецесия и основаване на благоприятни условия за екипа на компанията да изведе бизнеса си до нови висоти. Екипът, воден от Джейсън Кинг, оказа цялостна поддръжката на сътрудници, компании и клиенти във време, в което страната се опитваше да преодолее въздействието на коронавирус рецесията, като споделяше най-хубавите практики за непрекъснатост на бизнеса. Теленор стана и един от най-големите частни донори в страната с дарения на стойност над 700 хиляди лева под формата на здравно съоръжение, средства за персонална отбрана и смарт телефони за медицинските служащи на първа линия, с цел да продължат своята работа при по-безопасни условия. Компанията подари и компютри на учебни заведения и центрове за деца в риск, с което им обезпечи благоприятни условия за отдалечено образование.

Под управлението на Джейсън Кинг Yettel (Telenor) се наложи като един от най-предпочитаните снабдители на телекомуникационни услуги в страната. Джейсън бе съществена движеща мощ и при въвеждането на новата марка Yettel за българския пазар. Yettel е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 година за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Като бранд, насочен към хората, предоставяйки съгласуваност и цифрови услуги, Yettel се стреми да помогне на клиентите да реализират баланс в живота си.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) е най-голямата работодателска организация на бизнеса в България. КРИБ обгръща компании, които общо генерират към три-четвърти от брутния вътрешен артикул и от износа на страната. КРИБ има 130 районни представителства в цялата страна, сплотява 131 браншови организации във всички браншове и разполага с 12 секторни комитета, които координират ползите на членовете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР