Главният изпълнителен директор на Tesla - най-големия производител на електрически

...
Главният изпълнителен директор на Tesla - най-големия производител на електрически
Коментари Харесай

Илон Мъск на съд за 2 млрд. долара за източване на средства от Tesla

Главният изпълнителен шеф на Tesla - най-големия производител на електрически коли в света – Илон Мъск ще бъде изправен пред съда в понеделник. Делото може да докара до санкция възлизаща до 2 милиарда $ за прочутия предприемач, съобщи Си Ен Би Си.

Делото е за придобиването от страна на Tesla на компанията SolarCity за 2,6 милиарда $ през 2016 година Според обвиняването, повдигнато от акционери в Tesla, Мъск е имал персонален интерес от договорката, която действително е била отрицателна за Tesla.

Към момента на придобиването Мъск е имал 22% от Tesla и 22% от SolarCity, като последната също така е била учредена от неговите братовчеди Линдън и Питър Райв, а също така Мъск е бил ръководител на борда на шефовете.

При това в началото Мъск афишира, че Tesla обмисля да предложи над 8 милиарда $ за придобиването на SolarCity, преди да бъде заставен от вложителите в Tesla доста да понижи оценката на придобиваната компания.

Освен това има редица доказателства, че все още на придобиване SolarCity е имала обилни проблеми с съществуването на ликвидност и част от обвинителите считат, че нейното придобиване от Tesla действително я е избавило от неминуем банкрут.

Това не е единственият вероятен спор на ползи, обвързван с тази компания. В интервала март 2015-2016 година друго дружество ръководено от Мъск – компанията му за галактически проучвания SpaceX влага 255 млн. $ в SolarCity под формата на корпоративни облигации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР