Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск ще трябва да

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск ще трябва да
Коментари Харесай

Мъск ще дължи 1 млрд. долара на Twitter, ако не осигури финансиране за сделката

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск ще би трябвало да заплати наказателна клауза от един милиард $ на Twitter, в случай че договорката за придобиване на обществената мрежа за 44 милиарда $ се провали, излиза наяве от документ към Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), представен от Ройтерс.

Мъск ще би трябвало да заплати компенсацията, в случай че не успее да договорката не бъде финализирана, тъй като той не е обезпечил нужното финансиране, било то под формата на личен капитал или дълг, се показва в документа.

Twitter заяви в понеделник, че Мъск е обезпечил 25,5 милиарда $ дългово финансиране и е поел ангажимент да даде 21 милиарда $ личен капитал.

От документа излиза наяве още, че договорката може да бъде анулирана, в случай че не е финализирана до 24 октомври. Този период може да бъде продължен с още шест месеца, с цел да бъдат изпълнени избрани условия, свързани най-много с антитръстови утвърждения и такива за задгранични вложения.

Същевременно с това Twitter ще дължи 1 милиарда $ на Мъск в случай че придобиването на компанията се провали заради конкурентна оферта или при положение, че акционерите на компанията отхвърлят първичната договорка с шефа на Tesla.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР