Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че мести

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че мести
Коментари Харесай

Мъск ще представи през есента робот, който замества напълно човек

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск заяви, че мести датата на събитието на компанията „ Ден на изкуствения разсъдък “ от август за септември. Целта е да може да покаже " работещ " първообраз на Optimus - хуманоидния робот, за който Мъск споделя, че ще поеме повтарящите се, скучни задания, които хората ненавиждат да извършват.

Роботът беше обявен по време на последния AI ден на Tesla през август 2021 година След като даде обещание да разкрие работещ първообраз някъде през 2022 година, въпреки всичко милиардреът разгласи желанията си.

Историята на Tesla е осеяна с фантастични хрумвания, които в никакъв случай не са се осъществили, като слънчева мрежа Supercharge, промяна на акумулатори, роботизирани зарядни устройства в жанр змия, пътешестване с ракета от град до град или самоуправляваща се кола, която бихте могли да извикате в цялата страна.

Изграждането на робот, заместващ индивида, е нещо, което никоя компания на земята не е правила. Дори Boston Dynamics, която създава един от най-модерните двукраки роботи в света, в никакъв случай не е описвала машините си като нещо друго с изключение на пробно. Неговият робот Atlas към момента постоянно се спъва и пада, макар повече от десетилетие работа.

Дали Мъск ще успее да надскочи това достижение, следва да се разбере.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР