Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск често говори за

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск често говори за
Коментари Харесай

Мъск получи няколко милиарда причини да отключи зарядните станции на Tesla

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск постоянно приказва за отваряне на своята мрежа от бързозарядни станции за съперници, само че в никакъв случай не е правил това в Съединени американски щати, където компанията господства на пазара на електрически транспортни средства.

Сега обаче изпълнителният шеф има 7.5 милиарда аргументи да форсира тези проекти.

Следващата седмица се чака министерството на превоза да завърши условие, което ще притисне Tesla да разшири своята лична инфраструктура за зареждане в Съединени американски щати и за своите съперници, споделиха чиновници на администрацията пред Reuters.

В противоположен случай автомобилният производител ще остане отвън дотациите от 7.5 милиарда $, които Вашингтон ще отключи като част от проекта на президента Джо Байдън да запълни нацията с 500 хиляди електрически автомобили през идващите години. За съпоставяне, през 2021 година те са 100 хиляди.

Мрежата е централна част от проекта на Байдън за справяне с изменението на климата посредством преобразяване на 50% от всички продажби на нови коли в Съединени американски щати в електрически до 2030 година Недостигът на зарядни устройства по пътищата на Съединени американски щати обаче забавя растежа на продажбите на електрически автомобили и позитивното влияние върху околната среда съгласно природозащитници.

Тъй като натискът от Съединени американски щати нараства, има доста признаци, че Tesla е на ръба на отключването на мрежата си, макар че Мъск е осъдил намесата на федералното държавно управление преди.

Изпълнителният шеф на Tesla се срещна с представители на Белия дом предишния месец във Вашингтон. Сред разискваните въпроси е бил и програмата за зареждане на електрически автомобили.

Към момента компанията отвори някои от своите Superchargers станции в редица страни в Европа и в Австралия.

Служителите от администрацията на Байдън са оптимисти, че това ще стане в Съединени американски щати.

Ние разбираме, че Tesla се стреми да промени системата си, с цел да бъде с по-отворен достъп. Така че, в случай че доближат тази точка и изпълнят тези условия за допустимост, те сигурно ще дават отговор на изискванията за финансиране “, сподели Стюарт Андерсън.

Тор Андерсън, началник на планове в Министерството на превоза в Аризона, сподели, че е имал къси диалози с представители на Tesla, по време на които са разискали програмата на Байдън за зарядни устройства за електрически автомобили.

Те държат вратата отворена, само че не са поели ангажимент “, сподели той в петък.
Доминацията
Supercharger мрежата на Tesla постоянно се смята за златен стандарт – бърза, надеждна и изобилна, с към 40 000 зарядни устройства по целия свят. Отварянето ѝ може да усили финансирането и потока от доходи за Tesla, само че може да подкопае изключителността на марката и да сътвори предизвикателство за автомобилния производител да ръководи мрежата.

Министерството на превоза идната седмица ще опише в елементи окончателните условия, на които би трябвало да дават отговор всички зарядни устройства за финансиране в границите на проекта на Байдън за 7.5 милиарда $ за електрифициране на автомагистрали и междущатски пътища в цялата страна.

Тези условия ще засягат и киберсигурността и какъв брой и какви елементи от зарядното устройство би трябвало да се създават в Съединени американски щати.

Ходът за завършване на по този начин наречените „ минимални стандарти “ от страна на администрацията се чака да отключи първата вълна от финансиране и да провокира яростна конкуренция.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР