Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман заяви в неотдавнашно

...
Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман заяви в неотдавнашно
Коментари Харесай

CEO-то на OpenAI Сам Алтман казва, че е „малко уплашен“ от изкуствения интелект

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Олтман съобщи в неотдавнашно изявление за ABC News, че е „ малко изплашен “ от технологията на изкуствения разсъдък и от това по какъв начин тя може да повлияе на работната мощ, изборите и разпространяването на дезинформация.

OpenAI създаде чатбота ChatGPT и разпали нова фикс идея по изкуствения разсъдък.

Мисля, че хората в действителност се забавляват с ChatGPT.

сподели Алтман в изявлението

Но вълнението му от трансформиращия капацитет на технологията на изкуствения разсъдък, която съгласно Алтман в последна сметка ще отразява „ груповата мощ, творчеството и волята на човечеството “, е уравновесено от опасенията му за „ властнически режими “, които създават конкурентни технологии на ИИ.

Много се тормозим, че властнически държавни управления ще разработят това. НЯКОИ държавни управления към този момент започнаха да пускат на пазара конкурентни технологии за изкуствен интелект.

добави Алтман

Китайската софтуерна компания Baidu да вземем за пример, неотдавна провежда събитие за представянето на пазара на съперника си на ChatGPT – чатбот с ИИ, наименуван Ernie Bot.

Години преди нахлуването на Русия в Украйна съветският президент Владимир Путин съобщи, че който стане водач в региона на технологиите за изкуствен интелект, „ ще бъде държател на света “. Алтман назова мненията „ смразяващи “.

Както Гугъл, по този начин и Microsoft нападателно ускориха своите игри с ИИ. Microsoft избра да си партнира с OpenAI на Алтман, с цел да интегрира технологията GPT, която е в основата на ChatGPT в търсачката си Bing. Alphabet, компанията майка на Гугъл, показа вътрешно създаден чатбот, наименуван Bard, който получи смесени мнения от чиновници на Гугъл и тестови водачи.

Влиянието на ChatGPT и сходните на него принадлежности с изкуствен интелект към момента не се е отразило на американския избирателен развой, само че Алтман съобщи, че изборите през 2024 година са във фокуса на компанията.

Особено съм обезпокоен, че тези модели могат да бъдат употребявани за широкомащабна дезинформация.

каза основният изпълнителен шеф пред ABC

Сега, когато навлизат в писането на компютърен код (моделите) биха могли да се употребяват за нападателни хакерски атаки.

добави той

Уменията на ChatGPT в региона на програмирането към този момент са създали усещане на доста разработчици. Той към този момент оказва помощ доста на програмистите, а OpenAI работи за създаването на сходна функционалност за „ всяка специалност “.

Алтман призна, че това ще значи, че доста хора ще изгубят работата си, само че сподели, че това ще съставлява опция да се измисли по-добър тип работа.

Можем да имаме доста по-високо качество и стандарт на живот. Хората се нуждаят от време, с цел да се „ актуализират “, да реагират, да свикнат с тази технология.

заключи Алтман
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР