Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг изглежда не е

...
Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг изглежда не е
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се подигра с новите очила на Apple

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг наподобява не е останал изключително впечатлен от макар личните му фантазии за метавселената.

Преди дни софтуерният колос показа своите очила за смесена действителност - Vision Pro, които ще костват близо 3500 $ и ще са директен съперник на Meta Quest 3. Според Зукърбърг обаче те са " още едно нещо " на компанията, което не го е впечатлило, защото не представлявали някакъв пробив и не съдържат технологии, които Meta към този момент не е тествала.

По време на среща с всичките си чиновници Зукърбърг е разкрил, че Vision Pro " в действителност демонстрира разликата в полезностите и визията, които нашите компании внасят в това ", предава софтуерното издание " The Verge ". Собственикът на Фейсбук счита, че неговата визия за продуктите за виртуална действителност е " фундаментално обществена ", защото по време на демонстрациите са посочили по какъв начин " хората си взаимодействат по нови способи и се усещат по-близки "

" Нашето устройство също по този начин е обвързвано с това да бъдеш деен и да вършиш неща ", е представен да споделя Зукърбърг.

Той даже се е подиграл с Vision Pro очилата, като е изтъкнал, че на своята проява Apple са посочили по какъв начин човек седи самичък на дивана.

" Искам да кажа, че това може да е визията за бъдещето на компютрите, само че не е тази, която аз желая ", добавя той.

Марк Зукърбърг е един от най-ярките последователи на така наречен " метавселена " - концепцията, че действителният и цифровият свят ще стават все по-свързани посредством нови технологии като виртуалната действителност. В края на 2021 година той даже промени името на компанията си от Фейсбук на Meta Platforms в символ да покаже ориентира ѝ към бъдещето.

Въпреки това напъните на колоса му в региона на метавселената все още не са чак толкоз забележителни. Horizon Worlds, водещият виртуален свят на компанията, е имал по-малко от 200 хиляди дейни месечни консуматори към октомври 2022 година, регистрира изданието " Wall Street Journal ".

А през април Meta заяви, че звеното Reality Labs, което дава отговор за плановете в региона на метавселената е изгубило 3,99 милиарда $ през последното тримесечие. Компанията предизвести, че подразделението евентуално ще загуби още повече пари през тази година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР