Главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase Джейми Димон заяви

...
Главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase Джейми Димон заяви
Коментари Харесай

Има риск цените на енергията и храните да се покачат в глобален мащаб

Главният изпълнителен шеф на JP Morgan Chase Джейми Димон съобщи пред вложители, че е угрижен за рисковете за стопанската система и възходящото геополитическо напрежение. Според него войната в Украйна и конфликтите в Израел могат да повишат цените на силата и храните в световен мащаб, предава BBC.

Ръководителят на най-голямата банка в Съединени американски щати направи коментара си по време на представянето на последните тримесечни резултати на институцията. Той регистрира 13 милиарда долара  облага за трите месеца до септември, което е 35% повече по отношение на същия интервал през 2022 година

Димон сподели, че резултатите се дължат на американските семейства и бизнес в здравословна финансова форма, само че предизвести, че остава внимателен за положението на международната стопанска система, като се имат поради многото опасности.

Изправени сме пред доста несигурности. “

Той предизвести вложителите, че би трябвало да са подготвени да се сблъскат с по-високи лихви, непрекъсната инфлация, както и загуби от насилствените спорове. Хиляди са убити в Израел и Газа след невиждано нахлуване от палестинска войнствена група Хамас.

„ Войната в Украйна, както и офанзивите от предходната седмица против Израел, може да имат далечни въздействия върху енергийните и питателните пазари, световната търговия и геополитическите връзки. “ Той добави:

Това може да е най -опасното време, което светът е виждал от десетилетия. “

Притесненията за това по какъв начин войните ще се отразят на стопанската система също се появиха по време на полемиките на Citigroup за резултатите му с вложителите.

Димон, който управлява JP Morgan Chase от близо две десетилетия, е прочут с това, че е прям по политически въпроси. Той осъди офанзивите на войнствената група на Хамас, казвайки на чиновниците по-рано тази седмица, че банката застава зад „ народа на Израел “.

Тероризмът и омразата нямат място в нашия цивилизован свят. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР