Главният изпълнителен директор на Intel Corporation ще подаде оставка на

...
Главният изпълнителен директор на Intel Corporation ще подаде оставка на
Коментари Харесай

Силен ръст на акциите на Intel след новина за оставката на шефа на компанията Боб Суон

Главният изпълнителен шеф на Intel Corporation ще подаде оставка на 15 февруари, заяви бизнес телевизия CNBC, базирайки се на източници, близки до въпроса, съобщи БНР.

Според информацията Суон ще бъде сменен от сегашния изпълнителен шеф на компанията VMWare Пат Гелсингер.

Суон беше назначен за основен изпълнителен шеф на Intel през 2018 година и през 2019 година му беше предоставена цялата власт в компанията. Преди да се причисли към производителя на процесори като основен финансов шеф през 2016 година, Боб Суон е бил финансов шеф в няколко компании, в това число в eBay.

По време на ръководството на Суон софтуерният колос Intel понесе удари от съперници. През лятото Intel заяви, че чиповете му от последно потомство ще бъдат забавени, до момента в който процесорите на съперника AMD към този момент се доставяха за преносими компютри. Компанията Apple пък разгласи през есента, че ще употребява лични микропроцесори в своите Mac компютри, прекъсвайки 15-годишно партньорство с Intel за доставките на негови чипове.

За това не е изненада, че след новината за оставката на Боб Соун акциите на нарастнаха при старта на днешната търговия а с над 9%.

Междувременно Intel Corporation удостовери, че Боб Суон ще бъде завещан на 15-и февруари от Пат Гелсингер.

" Пат е потвърден софтуерен водач с характерен опит в нововъведенията, развиването на гении и дълбоките знания за Intel. Той ще продължи да се основата на полезности, основани на културния лидерски метод с хипер фокус върху оперативното осъществяване ", се показва в изказване на борда на Intel и се прибавя: " Оценяваме високо Боб Суон за неговото водачество и забележителен принос през този интервал на промяна за Intel ".

Гелсингер, който е изпълнителен шеф на VMware от 2012 година, беше първият основен софтуерен шеф на Intel Corporation, старши вицепрезидент и общоприет управител на Digital Enterprise Group, преди да напусне компанията през 2009 година
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР