Главният изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Novartis Вас Нарасимхн постави

...
Главният изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Novartis Вас Нарасимхн постави
Коментари Харесай

Шеф на фармацевтичен гигант разби митовете за чудодейното лекарство срещу COVID-19

Главният изпълнителен шеф на фармацевтичния колос Novartis Вас Нарасимхн сложи под подозрение дали антималярийните медикаменти могат да съставляват дейно лекуване на ковид.

"С хидроксихлорохин, което знаем, че е в предклинични изследвания, лекарството е много интензивно против ковид ", уточни Нарасимхан пред бизнес телевизия CNBC, предава БНР.

"Мисля обаче, че е прекомерно рано да се знае сигурно, до момента в който не направляваме вярно рандомизираните проучвания.

Надяваме се през идващите 18 месеца до две години да се върнем с ваксина, която в последна сметка ще бъде окончателният метод за справяне с тази пандемия ", означи той.

Компанията Novartis е един от главните производители на хидроксихлорохин и хлорохин, двете антималарийни медикаменти, които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като евентуално лекуване за Covid-19.

Точно преди седмица Novartis съобщи, че ще подари до 130 милиона дози хидроксихлорохин в поддръжка на световния отговор на пандемията от ковид.

Компанията сподели, че до 130 милиона дози от 200 mg ще бъдат дарени до края на май, в това число сегашният й ресурс от 50 милиона дози от 200 mg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР