Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се

...
Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се
Коментари Харесай

Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

Главният изпълнителен шеф на Coin Bureau Ник Пукрин неотдавна се задълбочи в добре познатия феномен „ ликвидация през май “, публикуван на пазара на криптовалути.

Стратегията, произхождаща от обичайните финанси, предлага продажба на активи през май и наново нахлуване на пазара през ноември. Пукрин акцентира въздействието му, заявявайки, че през последните пет години пазаруването на Биткойн (BTC) през октомври и продажбата през април е донесло кумулативна възвръщаемост от 1,449%, до момента в който пазаруването през май и продажбата през септември е довело до възвръщаемост от -29%.

Значението на тази тактика се простира оттатък обичайните пазари, като разнообразни изследвания удостоверяват нейната резултатност даже в криптосферата, както е маркирано в отчет на K33 research.

Навлизайки в май пазарните настроения доста се намалиха, като Съединени американски щати станаха очевидци на непрекъснати изходящи потоци от ETF на обща стойност стотици милиони през последните пет дни. Потоците към крипто ETF в Хонконг също не дават отговор на упованията.

Ключови индикатори като дневен размер на търговия и волатилност доближиха най-ниските си равнища от два месеца, до момента в който фючърсните награди паднаха до най-ниските си равнища от три месеца.

Освен това процентите на непрекъснато финансиране записаха забележителен спад, като открития интерес към фючърсите на CME измежду фондовете, които не са ETF, доближи най-ниското си равнище от октомври 2023 година

На фона на тези трендове закриването на общата сметка на Министерството на финансите  на Съединени американски щати се обрисува като евентуален избавителен пояс, евентуално инжектиращ до $1.4 трилиона в рискови активи. Дали този тласък ще се материализира зависи от няколко фактора, в това число изискванията на пазара на труда, растежа на Брутният вътрешен продукт и политически претекстове.

Пукрин остава оптимист, като допуска, че макар разпродажбите през май, вложителите може да не останат настрани до ноември, очаквайки евентуално наново нахлуване на пазара на фона на разрастващата се икономическа динамичност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР