Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заедно с клиент

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заедно с клиент
Коментари Харесай

Apple обяви драстичен спад в продажбите на iPhone

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук дружно с клиент на компанията в магазин в Чикаго

Спадът в продажбите на iPhone през първото тримесечие на 2019.

Увеличаване

Спадът в продажбите на iPhone през първото тримесечие на 2019.

Преглед на оригинала [BBC] Смаляване

Скок в приходите от услуги на Apple през първото тримесечие на 2019.

Увеличаване

Скок в приходите от услуги на Apple през първото тримесечие на 2019.

Преглед на оригинала [BBC] Смаляване
Технологичният колос Apple разгласи, че приходите от продажба на iPhone са намалели със 17% до 31 милиарда $ през последното тримесечие, оповестява BBC.

Въпреки това основният изпълнителен шеф на компанията Тим Кук съобщи, че към края на март продажбите са се покачили, в това число и в Китай, където цените на iPhone бяха понижени повече от един път през последната година, с цел да подтикват търсенето.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Приходите през тримесечието са намалели от 61.137 милиарда на 58 милиарда $ на годишна база, а оперативната облагата се е намалила до 13.415 милиарда при 15.894 милиарда $ година по-рано. Инвеститорите, наподобява, не са обезпокоени от този спад. Apple увеличи прогнозите си за облага през трите месеца до юни, а цената на акциите се подвигна с повече от 5% след края на борсовата търговия.

Нарастваща убеденост

Пред анализатори основният финансов шеф на Apple Лука Маестри сподели, че прогнозите отразяват възходящата убеденост в вероятностите на iPhone след спада в продажбите от началото на годината.

" През последното тримесечие наблюдавахме усъвършенстване в представянето на iPhone, най-много през последните няколко седмици ", споделя Маестри. Стабилизирането на продажбите се усеща най-вече в Китай посредством частично на намаляването на цените и новите стратегии за разсрочено заплащане.

Тим Кук изясни, че по-високите продажби през първото тримесечие в Китай се дължат и на пониженото комерсиално напрежение. " Търговският разговор сред Съединени американски щати и Китай се е подобрил. От наша позиция това е повлияло на потребителското доверие към нашата марка ", разяснява той.

С 10.2 милиарда $ доходи от продажби в Китай, Apple към момента регистрира спад с близо 22% през последното тримесечие спрямо миналата година.

Уолстрийт приема числата като удостоверение, че бизнесът на iPhone се стабилизира след внезапен спад, който стартира с това, което мнозина виждаха като свръхагресивно нарастване на цените през предходната година, с цел да компенсират неналичието на растеж в размера на броя продадени устройства.

От Apple са привикнали да регистрират спад от 13-15% в продажбите на смарт телефони през първото тримесечие на годината, защото клиентите са в очакване на излизането на нов модел.

Оптимизъм отвън iPhone

Притесненията към продажбите на iPhone понижиха след доклада на компанията за първото тримесечие, а това разреши на вложителите да се концентрират върху други мощни страни на Apple, които с помощта на мощния си напредък биха могли да покрият загубите от iPhone. Фирмата регистрира 22% скок в приходите от iPad от началото на тази година.

Компанията също разгласи нарастване от 75 милиарда $ в програмата си за назад изкупуване на акции в сходство с упованията, както и 5% нарастване на тримесечните си дивиденти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР