Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси ще

...
Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter Джак Дорси ще
Коментари Харесай

Джак Дорси напуска поста на главен изпълнителен директор на Twitter

Главният изпълнителен шеф и съосновател на Twitter Джак Дорси ще напусне поста си в компанията, предава CNBC. В момента Дорси е основен изпълнителен шеф освен на Twitter, само че и на Square - компанията му за цифрови заплащания.

Не е ясно кой ще заеме поста на Дорси, нито за какво той напуща. Ако той в действителност се отдръпна, то идващият основен изпълнителен шеф ще би трябвало да извърши амбициозните цели на Twitter. Компанията желае да има 315 милиона дейни консуматори до края на 2023 година и да удвои годишните си доходи през тази година.

Миналата година създателят на Elliott Management прикани Дорси да се отдръпна като основен изпълнителен шеф най-малко в една от фирмите, в които заема тези постове. Инвестиционната компания е сътрудник на Twitter.

Дорси беше основен изпълнителен шеф до 2008 година, а по-късно се отдръпна. Той се завърна като началник в Twitter през 2015 година, откакто някогашният основен изпълнителен шеф Дик Костоло се отдръпна.

Дорси е съосновател на Twitter с Ев Уилямс, Биз Стоун и Ноа Глас. Според Forbes Дорси има благосъстояние от 11,8 милиарда $.

Акциите на Twitter скочиха с 3,8%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР