Главният инвестиционен директор на Universa Investments Марк Шпицнагел отправи страшно

...
Главният инвестиционен директор на Universa Investments Марк Шпицнагел отправи страшно
Коментари Харесай

Най-големият кредитен балон в история: Уолстрийт очаква тежък срив

Главният капиталов шеф на Universa Investments Марк Шпицнагел насочи ужасно предизвестие за иден пазарен срив, като дефинира актуалната обстановка като " най-големия кредитен балон в човешката история ".

В изявление той изяснява тази рецесия с изкуствено занижените лихвени проценти и притока на изкуствена ликвидност след финансовата рецесия от 2008 година Шпицнагел акцентира, че кредитните балони са неизбежни и нормално се спукват, като задълженията доближават неустойчиви равнища.

Други финансови специалисти поддържат опасенията, като Bank of America предвижда евентуални банкрути на частни задължения на стойност към $1 трилион заради повишението на лихвените проценти. Според Чарлз Шваб при високорисковите корпоративни задължения към този момент се следи увеличение на случаите на несъблюдение и просрочие, като пикът се чака през първото тримесечие на 2024 година

Освен това общественият дълг в Съединени американски щати доближи над $33 трилиона, а Goldman Sachs пресметна, че при нескончаем сюжет с високи лихвени проценти общите разноски по дълговия баланс на Съединени американски щати могат да доближат своя връх до 2025 година

Въпреки че стопанската система пораства, Спицнагел счита това за “ “, наблягайки, че сегашните облаги могат да доведат до бъдещи премеждия, изключително за бъдещите генерации, които ще се оправят с федералния дълг.

Шпицнагел предвижда забележителен пазарен срив на хоризонта, като твърди, че спукването на кредитния балон ще има разрушителни последствия за целия пазар и ще сложи под въпрос съществуващите прогнози. Той чака тази рецесия да се разгърне в границите на идващите една-две години, което може да докара до срив на лихвените проценти до “много, доста ниски ” равнища.

Въпреки идните разтърсвания Шпицнагел предложи дълготрайна инвестиция в акции, изтъквайки S&P 500 като най-добре представящ се показател за интервал от две десетилетия. Макар да признава идните провокации, той остава убеден в дълготрайния капацитет на фондовия пазар и го дефинира като желана инвестиция през идващите десетилетия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР