Главният икономически съветник на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Главният икономически съветник на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Главният икономически съветник на Доналд Тръмп Гари Кон подаде оставка

Главният стопански консултант на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила Гари Кон, който бе твърдо срещу решението на президента на Съединени американски щати да наложи мита на вносната стомана и алуминий, подаде оставка, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"За мен бе чест да послужвам на страната си и да въведа удобни за американците политики в поддръжка на растежа, по-специално приемането на историческа данъчна промяна. Благодаря на президента, че ми даде тази опция и искам на него и на администрацията огромни триумфи в бъдеще ", се споделя в малко изказване на шефа на Националния стопански съвет.

Бившият член на управлението на банката "Голдман Сакс " се причислява към дългия лист на околните сътрудници на Тръмп, които напуснаха постовете си в Белия дом през последните месеци, отбелязва Агенция Франс Прес.

В администрацията на Съединени американски щати Кон бе най-големият съперник на плануваните от Тръмп мита от 25 % върху вносната стомана и 10 % върху вносния алуминий. Той се опита да разубеди Тръмп от това му желание, само че Тръмп удостовери през вчерашния ден, че в околните дни ще наложи тези мита, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп похвали Кон макар различията им.

"Гари свърши чудесна работа за използване на програмата ни, като оказа помощ за въвеждането на историческа данъчна промяна и още веднъж да се освободи американската стопанска система ", съобщи Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР