Главният готвач Майкъл Киарело, известен със своите вдъхновени от Италия

...
Главният готвач Майкъл Киарело, известен със своите вдъхновени от Италия
Коментари Харесай

Топ готвачът Майкъл Киарело почина след алергична реакция

Главният готвач Майкъл Киарело, прочут със своите въодушевени от Италия калифорнийски заведения за хранене, който завоюва премия „ Еми “ за най-хубав хазаин в предаването „ Лесно пиршество с Майкъл Киарело “ и също взе участие в риалити поредиците „ Топ готвач “ и „ Топ майстори готвачи “, умря на 61 години, заяви АП.

Киарело умря в петък в град Напа заради алергична реакция, която е довела до анафилактичен потрес, споделиха от екипа на Киарело – „ Групо Киарело “. Той е бил в болничното заведение, където е получавал лекуване за алергичната реакция през последната седмица. Не са ясни детайлностите за това по какъв начин е развил алергичната реакция.

Киарело, който е ученик на Американския кулинарен институт в Ню Йорк, отваря първия си ресторант в град Маями, когато е едвам на 22 години. След това той основава други заведения за хранене към Напа и Сан Франциско – измежду тях са „ Ресторант Тра Вине “, „ Кокета “, „ Отимо “ и „ Ботега “.

„ Ботега “ е определен за един от най-хубавите нови заведения за хранене в Съединени американски щати от сп. „ Форбс “ и „ Ескуайър “.

През 1985 година сп. „ Фуд енд Уайн “ афишира Киарело за готвач на годината, а през 1995 година той получава премията за готвач на годината на Американския кулинарен институт. През 2011 година Киарело става част от три телевизионни кулинарни надпревари, а през 2013 година е разгласен за готвач на годината и от сп. „ Ескуайър “.

През 2016 година Киарело е упрекнат в полов тормоз от двама някогашни чиновници на ресторант „ Кокета “. Съдебните каузи, заведени от чиновниците, завършват през идната година.

Киарело е и създател на няколко кулинарни книги. Има четири деца от брачната половинка си Айлийн./БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР