Главният държавен здравен инспектор доц. ще предложи удължаване на извънредната

...
Главният държавен здравен инспектор доц. ще предложи удължаване на извънредната
Коментари Харесай

Кунчев иска удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на ноември

Главният държавен здравен контрольор доцент ще предложи удължение на изключителната конюнктура до края на месец ноември. Това стана ясно по време на полемиката за у нас.
По думите му не се постанова въвеждане на нови по-строги ограничения.

" Това, което чакаме, по никакъв начин не е оптимистично, по три аргументи - стартът на учебните заведения, започващата вълна в Южна Европа и опцията за присъединение на нови респираторни вируси през идващите един-два месеца. Затова, в случай че Министерският съвет одобри, по-удачно би било този път да удължим изключителната конюнктура до края на ноември ", съобщи доцент Кунчев, представен от БНР.
Той съобщи, че чака в края на другата седмица към този момент да има заболели възпитаници, които са се заразили в учебните заведения, а не преди 15 септември.
Доц. Кунчев разгласи още, че се чака другата седмица да бъде подписан договорът за доставка на противогрипните ваксини за възрастни хора. Те ще са безвъзмездни и прогнозите са, че ще бъдат в кабинетите на фамилните лекари в средата на октомври. Според доцент Кунчев ще има задоволително време за имунизация на искащите преди настъпването на грипа, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР