Главният архитект на София Здравко Здравков е издал виза за

...
Главният архитект на София Здравко Здравков е издал виза за
Коментари Харесай

София даде зелена светлина за плановете за къпалнята Мария Луиза

Главният проектант на София Здравко Здравков е издал виза за капиталово планиране на обновяването на къпалнята " Мария Луиза ", която се намира в Борисовата градина. За издаването на визата заяви кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков с пост във Facebook. Къпалнята е на територията на региона и за това от общината уведомили районната администрация за издадената виза.

Това е първата стъпка към възможния ремонт на къпалнята, която пустее от години. След разрешението за планиране и самият план би трябвало да получи утвърждение.



бяха оповестени преди месец от притежателя на комплекса " Парк Мария Луиза " АД. В сдружението дял има частна компания, обвързвана с Румен Гайтански-Вълка и общинската компания " Софийски парцели ". Инициативата за ремонта идва от частния вложител, който на процедура се разпорежда с комплекса.

Къпалнята " Мария Луиза ", състояща се от състезателен басейн, други четири по-малки басейна, съблекални и други уреди, заема парцел с повърхност близо 35 300 кв. метра в Борисовата градина, която е най-големият столичен парк.

Представителите на частния притежател в комплекса обясниха, че концепцията е той да се възвърне в истинския тип. Без ново строителство, без създаване на паркинг. Можело да се направи СПА център, тъй като неотдавна в парцела бил открит минерален извор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР