Главният архитект на София: Кметицата на Младост да чете повече,

...
Главният архитект на София: Кметицата на Младост да чете повече,
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Кметицата на Младост да чете повече, преди да говори

Главният проектант на София: Кметицата на " Младост " да чете повече, преди да приказва Десетки капиталови планове в столичния квартал „ Младост ” са блокирани поради кмета на региона Десислава Иванчева. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков и добави, че районната администрация бави вложителите. По мотив несъгласието на Иванчева с квалифицирания законопроект за устройство и застрояване на София , Здравков разяснява, че районният кмет би трябвало да чете повече наредби и да написа по-малко „ нелепости ” във обществената мрежа.

Продължават словесните борби сред основния проектант на София Здравко Здравков и кмета на „ Младост ” Десислава Иванчева. Този път обвиняването към районния кмет е, че съзнателно бавила капиталови планове.

" Аз нямам проблем с нея, проблем с нея имат всички вложители и строители, които заложиха парите си и вложенията в " Младост ", тъй като всекидневно идват хора при мен, които се оплакват от спрени градежи, от арестувани визи от неспазване на периодите. Ако считате, че е обикновено в съвременен европейски град да държат папки по четири месеца да прашасват по бюрата и да хващат хлебарки, аз смятам, че това не е методът на работа. Ако желаете да рекетирате вложителите, можете да си го кажете в прав текст ", сподели Здравков.

В края на предходната седмица Иванчева за следващ път се разграничи от локалната власт като внесе възражения в Народното събрание по отношение на измененията в Закона за устройство на София . Според нея новите текстове разрешавали точно високо строителство в „ Младост ”. Освен това във Facebook тя се оплака, че законопроектът не е координиран с нея.

Главният проектант на София сподели, че му е мъчно да прави коментар по изявления на Иванчева, тъй като не може да следи всички " нелепости, които тя ръси във Facebook ". Той моли за по-професионално говорене, тъй като законът, който се внася е значим за града и той ще сътвори ограничавания в зони, където липсват такива и ще затвори малките врати, които съществуват и сега.

Столичният основен проектант прикани кметицата на регион " Младост " да чете повече, преди да приказва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР