Главните изпълнителни директори на конференцията Индустрия и материали на Goldman

...
Главните изпълнителни директори на конференцията Индустрия и материали на Goldman
Коментари Харесай

Рецесия: Оптимистично настроение за икономиката сред топ индустриални компании

Главните изпълнителни шефове на конференцията " Индустрия и материали " на Goldman Sachs показаха оптимизъм по отношение на постоянното положение на промишлената стопанска система, твърдейки, че интензивността ще се ускори по-късно тази година.

Според Джо Ричи, анализатор на Goldman Sachs, цялостното въодушевление на събитието е било “ “, с упования за доста създаване на инфраструктура и евентуално възобновление на производството в Съединени американски щати.

По време на конференцията специалистите от сектора акцентираха два съществени катализатора за индустриалния бранш. Първо, невижданите вложения на държавното управление посредством Закона за понижаване на инфлацията (IRA) се чака да подтикват растежа.

Второ, самодейностите за пренасяне на производството, като да вземем за пример Законът за чиповете и науката, имат за цел да усилят вътрешното произвеждане посредством подсилване на пазара на труда.

Тези фактори към този момент стартират да способстват за възобновяване на положението на промишлените предприятия през второто тримесечие. Съизпълнителният шеф на Clean Harbors, Майкъл Батълс, загатна за повишаване на търсенето от страна на по-големи клиенти, като повече произвеждане се реализира в Северна Америка.

Дрю Уилкерсън, основен изпълнителен шеф на брокера на товарни коли RXO, също означи сходен напредък в търсенето, изключително от страна на клиенти, занимаващи се с търговия на дребно и електронна търговия.

Тези позитивни признаци се появяват в миг, когато американската стопанска система неотдавна означи непретенциозен 1.1% годишен растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) през първото тримесечие, откакто през 2022 година се усили с 2.1%.

Докато някои вложители са почнали да се нареждат за сюжет без криза в индустриалния бранш, Dow Transportation Average (DJT) обрисува малко по-различна картина.

Този транспортен показател, който постоянно се преглежда като водещ знак за американската стопанска система заради състава си от акции на самолетни компании, камиони, железници и доставки, се показа по-слабо от по-широкия пазар през последните шест месеца.

Той се намали с повече от 5% спрямо по-малко значимия спад от 2% на промишления показател Dow Jones.

Въпреки тези провокации към момента има благоприятни условия за тези, които са подготвени да заложат на индустриалния подем.

Ричи от Goldman Sachs предлага да се прегледат индустриални мощности, участващи в умна инфраструктура, като Johnson Controls (JCI). Той има вяра, че натискът върху веригата на доставки понижава, което води до мощно влияние върху растежа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР