Главната цел на тези проучвания е активно намиране на заразени

...
Главната цел на тези проучвания е активно намиране на заразени
Коментари Харесай

Във „Факултета“ и „Филиповци“ взетите проби надхвърлят 50%


Главната цел на тези изследвания е интензивно намиране на инфектирани лица, а не на преболедували лица

Това съобщи ген. Мутафчийски на днешния постоянен брифинг на Националния действен щаб.

„ От пробите, които взехме от „ Факултета “ и „ Филиповци “ стана ясни няколко неща. 50% от пробите, взети там, излязох позитивни. Епидемиологичните изследвания не престават и сега “, стана ясно на днешния постоянен брифинг на Националния действен щаб.

„ На терен в двата квартала има два екипа с повече от 10 индивида. Епидемиологът, който е на терен, преценя дали да се вземе бърз тест или непосредствено PCR “, стана ясно на брифинга.

„ Главната цел на тези изследвания в кварталите е интензивно намиране на инфектирани лица, а не на преболедували лица. Има голяма разлика сред двете неща.

Важно е да се намерят дейните носители на вируса – вирусоносителите. Във „ Факултета “ и „ Филиповци “ има изключително доста инфектирани. Включително едни от най-тежките случаи, които в този момент са в болница, са от там “, съобщи военачалник Мутафчийски.

В кварталите са засечени случаи на инфектирани жители на прилежащи къщи по продължението на цели улици.

„ В никакъв случай не може да вкарваме всеки един в разпоредбите. Всеки един от нас би трябвало да разбере какво е независимост и какво е свободия “, добави ген. Мутафчийски и добави: „ Целта е да се защитят правата на хората, които съблюдават ограниченията. Искат да запазят здравето си и своите близки “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР