Главната прокуратура на Истанбул издаде заповед за задържането на 300

...
Главната прокуратура на Истанбул издаде заповед за задържането на 300
Коментари Харесай

В Турция арестуват още 300 военнослужещи за връзки с Гюлен


Главната прокуратура на Истанбул издаде заповед за задържането на 300 военнослужещи в границите на продължаващото се дело за опита за държавен прелом и активността на Терористичната фетхуалистка организация /ФЕТО/.

Сред обвинените са 21 настоящи военнослужещи. Това са хора, които биха могли да бъдат членове на кафези на ФЕТО в армейските структури, считат от обвиняването. Към момента са арестувани 150 души. Обиските се организират от чиновниците на антитерористичния департамент на Управлението за сигурност на Истанбул.

Подобна вълна от арести бяха осъществени през вчерашния ден по заповед на Главната прокуратура на Измир. Заповеди бяха издадени за 91 настоящи офицери и за петима цивилни „ имами “ на ФЕТО, които са се занимавали с координацията на активността на тази организация.

На 15 юли 2016 година група офицери и бойци от турската войска започнаха опит за държавен прелом. Сблъсъците се разпростряха главно в Истанбул и Анкара. Загинаха 250 души, над 2000 бяха ранени

За подготовката на преврата турският президент Реджеп Ердоган упрекна своя някогашен сподвижник ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, който живее в Съединени американски щати. След метежа в Турция са задържани над 50 хиляди души, уволнени или отстранени от работа са към 140 хиляди държавни чиновници. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР